2024.03.29, Péntek
Egyedülálló szeszfőzde nyílt Budapesten
Fotó:Szabó Gábor/welovebudapest.hu

Egyedülálló szeszfőzde nyílt Budapesten

mti.hu

2019.03.19. 16:04

Megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kizárólag gin előállítására szakosodott.

Hirdetés

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. 75 millió forintos saját beruházásával szeszfőzdét nyitott Újpesten. Ezzel a cég elindította az ország első olyan szeszfőzdéjét, mely kisipari technológiával csakis gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest. A manufaktúra idén 5000 palack értékesítését tervezi, és számításaik szerint a beruházás két éven belül megtérül - derül ki az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményből.

Opera Gin Budapest elkészítéséhez a gin alapjaként szolgáló borókabogyó a Kiskunsági Nemzeti Parkban termett.

Az Opera Gin Budapest készítője, Dámosy Bálint diplomás főzőmester és társai saját receptúrájuk kialakításánál olyan klasszikus gin fűszerekre is támaszkodtak, mint az angelika gyökér, a koriander mag, vagy az írisz gyökér, az édesgyökér és a grapefruit héj. Felhasználtak olyan különlegességeket is, mint a citronella, vagy az ánizsmag.

A látogatóközpontként is üzemelő szeszfőzde nemcsak a magyar közönség megbecsülését szeretné kivívni, hanem újfajta hungarikumként célozza meg a külföldi piacokat is. Első állomásként a termék és az alkotói csapat önálló standdal mutatkozik be az idei Vienna Gin Festivalon, ami május 3-4. között kerül megrendezésre. Az eseményen résztvevő 100 kiállító mintegy háromnegyede osztrák.

HelyiBudapestalkohol