2024.03.29, Péntek
Gyógyszerek helyett természetjárást írnak receptre Skóciában

Gyógyszerek helyett természetjárást írnak receptre Skóciában

2019.03.14. 15:27

Néha szórakoztató, máskor furcsa előírásokat kell követniük a pácienseknek.

Hirdetés

Tudományos tény, hogy a természet nagyon jó hatással van az ember egészségére. Éppen ezért a skóciai Shetland-sziget orvosai már receptre is felírhatják a természetjárást.

A program célja, hogy csökkentse a magas vérnyomást, a szorongás tüneteit és a diabétesz jeleit. Amellett, hogy segít a mentális betegségeken, mérsékli a stresszt, megelőzi a szívbetegségeket, miközben növeli a boldogságérzetet. Ez az első ilyen jellegű kísérleti program az Egyesült Királyságban.

Minden hónapban más feladatot kell teljesíteni

A gyógymód nem csak egyszerűen sétából és túrából áll.

A résztvevőknek havonta különleges feladatokat kell elvégezniük. Márciusban például művészi alkotást kell varázsolni természetes anyagokból. Áprilisban meg kell érinteni a tengert, de ez a feladat kiváltható egy bogár hotel készítésével is. Májusban bele kell temetni az arcukat a fűbe, az augusztus pedig a gilisztagyűjtés hónapja.

Már másfél óra is elegendő az agynak

Egyéb kutatások azt is bizonyítják, hogy a vadonban töltött idő enyhíti a figyelemzavart, az agressziót és fájdalomcsökkentő hatása is van. Mindössze másfél óra után, az agyban csökken a depresszióért felelős rész aktivitása. Ugyan Magyarországon még nem hivatalos a gyógymód, magunknak felírhatjuk a receptet. Minden lehetőség adott, irány a természet!

Helyitermészetgyógyszergyógyításkirándulástermészetjárás