2023.04.02, Vasárnap
Áprilisban elrajtol a budapesti autómegosztó szolgáltatás
kamaraonline.hu

Áprilisban elrajtol a budapesti autómegosztó szolgáltatás

MTI

2019.04.15. 13:25

A szolgáltatás induló fázisában összesen 240 darab autót lehet igénybe venni, köztük 40 darab BMW i3-ast is.

Hirdetés

Autómegosztó szolgáltatást indít a DriveNow április 29-től Budapesten 240 darab autóval, regisztrálni április 11-től lehet a DriveNow applikáción keresztül vagy a DriveNow honlapján. A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a gépkocsikat.

A magyar piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas - 3, 6, 9 órás - csomagokkal is bérelhetők lesznek az autók. A DriveNow Magyarország közel hárommilliárd forintos eszközállománnyal indítja a vállalkozást és hosszú távra terveznek.

Az első 5000 felhasználó ingyenesen regisztrálhat a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül.

Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t. A cég nyolcféle autómodellel indítja a szolgáltatást, köztük 40 elektromos BMW i3-assal. Budapest a német hátterű autómegosztó első kelet-közép-európai helyszíne.

Helyiközlekedésvárosfejlesztésinnováció