2024.07.23, Kedd
Ősszel rajtol el a Blaha felújítása
Látványterv - Fővárosi Önkormányzat

Ősszel rajtol el a Blaha felújítása

mti, magyarepitok.hu

2019.05.30. 10:55

A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér több mint négymilliárd forintból, a rekonstrukció során felújítják az aluljárót is.

Korábban már többször beszámoltunk a főváros egyik legjelentősebb közlekedési központjának felújításáról: legutóbb májusban derültek ki újabb információk a több mint négymilliárd forintos projektről.

 

Zöldterületet kap a közlekedési csomópont

A téren jelentősen nő a zöldterületek aránya: több mint 1000 négyzetméteren fog lélegezni Budapest egyik legfontosabb tömeg- és autós közlekedési kereszteződése. A területen emellett többek között kialakítanak egy kulturális célú épületet és egy rendezvényhelyszínt is átadnak majd. A Blaha Lujza tér rekonstrukciójával egyidejűleg felújítják az ottani aluljárót és új BKK-ügyfélcentrumot is létesítenek.

 

Az aluljáró is megújul

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés tűzte napirendre a fejlesztést, melyet a képviselők egyhangúan támogattak. A tisztviselők az aluljáró födémszigetelésére 211 millió forintos, az új ügyfélcentrum létesítésére pedig 72 millió forintos többletforrást biztosítottak. Az aluljáró felújításának tervezése és kivitelezése ezen felül több mint egymilliárd forintba kerül.

A közgyűlés tájékoztatása szerint a Blaha felújításának munkálatai várhatóan idén ősszel rajtolhatnak el.

HelyiBudapestközlekedésfejlesztésközterekJózsefvárosErzsébetváros