2024.07.20, Szombat
Egész nyáron közlekednek a nosztalgiajáratok Budapesten
bkk.hu

Egész nyáron közlekednek a nosztalgiajáratok Budapesten

bkk.hu

2019.05.31. 17:00

Júniustól a nosztalgia mellett retrójáratokról is megtekinthetőek lesznek a főváros látványosságai.

Idén is lehetőség lesz a nosztalgiaközlekedésre a fővárosbab - derült ki a BKK közleényéből. Szombatonként a 2-es villamos vonalán az N2-es, vasárnaponként a 19-es villamos vonalán, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon közlekedő N19-es nosztalgiavillamos, illetve a Deák Ferenc tér M–budai Duna-part között körjáratként közlekedő N109-es nosztalgia-autóbusszal is megtekinthetők a fővárosi látványosságok.

A korábbi években megszokott járművek mellett júniustól további új, úgynevezett retró járatok is közlekednek, többek között a Széll Kálmán tér és a zugligeti Libegő között R158 jelzéssel R158 jelzéssel.  A elújított Ikarus 260-as és Ikarus 415-ös típusú buszokra csak a járat két végállomásán lehet felszállni, de ha az utas jelzi a leszállási szándékát, az autóbusz megáll az útvonalán érintett bármelyik megállóban.

Akár éves nosztalgiabérlet is vásárolható a járatokra

A retró járatok rendszeresen és alkalmi időpontokban is közlekednek a nosztalgiaszezon időtartama alatt, ezért érdemes követni a BKK nosztalgia aloldalt, illetve a BKK Facebook oldalát a legfrissebb retró közlekedési információkért.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól. A nosztalgiajáratok mellett közlekedő retró járatok normál díjszabás szerint vehetők igénybe.

HelyiBudapestnosztalgiavonatnosztalgiaBKK