2024.04.19, Péntek
250. évfordulójuk alkalmából csendül fel Beethoven összes műve
Illusztráció

250. évfordulójuk alkalmából csendül fel Beethoven összes műve

mti.hu

2019.06.01. 08:00

A koncerten a Hármasversenyt, az Egmont nyitányt és a C-dúr zongoraversenyt is hallhatják a zenekedvelők.

Hirdetés

A jövőre 75 éves MÁV Szimfonikus Zenekar Beethoven valamennyi szimfóniáját, versenyművét és legnagyobb oratorikus alkotásait is műsorra tűzi a 2019/2020-as évadban a zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából. A páratlan, tehát az I., a III., az V., a VII. és a IX. szimfónia a Müpában hangzik el a Szőke Tibor-mesterbérletben, a páros szimfóniákat a Zeneakadémián hallhatja a közönség a Lukács Miklós-bérletben - derült ki a pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Az oratóriumok közül a Missa Solemnis Kovács János vezényletével szólal meg, a Krisztus az Olajfák hegyén című művet pedig Csaba Péter dirigálja majd. Beethoven művei között a Müpában elhangzik még egyebek mellett a Hármasverseny, az Egmont nyitány és a C-dúr zongoraverseny is. Az esteken közreműködik többek között Kobajasi Kenicsiró dirigens, Makszim Vengerov hegedűművész, valamint Frankl Péter zongoraművész. A fiatalabb generáció tagjai közül Ránki Fülöp és Balogh Ádám zongoraművész és Devich Gergely gordonkaművészt hallgatja a közönség.

A zenekakadémiai és az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérletek a következő évadban is szerepelnek a kínálatban, a koncerteken fellép mások mellett Kirill Troussov, Josef Spacek és Roberto González-Monjas hegedűművész, Andrei Ionita és Várdai István csellóművész, Várjon Dénes és Dubravka Tomsic zongoraművész.
 

HelyiBudapestzenekomolyzenekoncert