2021.01.28, Csütörtök

Hirdetés

Szombattól buszok pótolják a 4-es és a 6-os villamost a Nagykörúton
Illusztráció

Szombattól buszok pótolják a 4-es és a 6-os villamost a Nagykörúton

mti.hu

2019.06.14. 14:19

A villamosfelújítás miatt a tömegközlekedők mellett az autósoknak is forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk.

Hirdetés

Szombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, az utasok a pótlóbuszokat vehetik igénybe a villamos helyett. A szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, viszont a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint: Szombat reggel 7 órától a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között, 4-6 jelzéssel közlekednek a villamosok.  A Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Az autósokat is érintik a változások

Június 15-től változik a forgalmi rend a József körút Csepreghy utca és Üllői út közötti szakaszán, a Ferenc körút teljes hosszán, valamint a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél. A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Nagykörútnak ezen a szakaszán megállási tilalom lép életbe már péntektől. A  villamospótló buszok a József körút és a Csepreghy utca kereszteződésénél fordulnak majd meg, ezért ott ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki.

A Csepreghy utcát a József körút felől lezárják, ezért csak a Mária utca felől lesz elérhető. A villamosok a József körút Nap utcai / Pál utcai csomópontjában fordulnak majd vissza, így ott nem lehet a villamosvágányon áthaladni. Emiatt a Pál utcából nem lehet majd balra fordulni, illetve a Nap utca felé továbbhaladni, hanem csak jobbra kanyarodni. Ezt a közúti kapcsolatot a Mária utca-Üllői út-Nagy Templom utca útvonal pótolja majd.

A nyáron a nagykörúti villamosvonal egy másik szakaszán, a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között várhatóan július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka.

HelyivillamosfelújításBudapest