2023.03.26, Vasárnap
Budapest Urban Games - Hat sportág a szombati utcalimpián
koszibudapest.blog.hu

Budapest Urban Games - Hat sportág a szombati utcalimpián

mti

2019.08.28. 16:29

Negyedszer tartják meg szombaton a Budapest Urban Gamest (BUG), amelynek keretében hat sportágat lehet kipróbálni különleges környezetben.

Hirdetés

Sticzay Péter főszervező elmondta, hogy az utcalimpiának is nevezett BUG délelőtt fél 10-től este 7 óráig, négy helyszínen zajlik majd.

"A harmadik Duna-átúszást a Szabadság-híd mellett, a Corvinus Egyetem és Budapest Műszaki Egyetem között tartjuk, a résztvevőknek 470 métert kell teljesíteniük" - tájékoztatott Sticzay Péter, aki szerint eddig 650-en jelentkeztek a feladatra.

A Klauzál tér ad otthont a foci és streetball versenyeknek, a Budai Várban található Öntőház udvar a BUG idei új sportágának, a falmászásnak, a Citadella pedig a laser runnak és a futásnak. Utóbbi keretében 5, 10, illetve 21 km-en lehet rajthoz állni.

A sajtótájékoztatón részt vett Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, aki maga is vállalkozott a Duna-átúszásra.

"Nagy élmény lesz számomra a szülővárosomban átúszni a Dunát, hiszen erre eddig nem volt lehetőségem" - mondta. Hozzáfűzte: a Budapest Urban Games a főváros egyik legjobb és leglátványosabb, nemzetközi szinten is komoly sporteseménye, amellyel "a város olyan arcát tudjuk megmutatni, amelyre büszkék lehetünk".

Elhangzott, hogy a Duna-átúszásra 12 és 13 óra között kilátogat majd a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is, aki ugyan nem ugrik vízbe, de a parton fogadja a távot teljesítőket.

 

HelyisportúszásBudapest