2024.04.18, Csütörtök
Projektmenedzsment Fórum 2019: ipari innováció és sportberuházások Magyarországon
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Projektmenedzsment Fórum 2019: ipari innováció és sportberuházások Magyarországon

magyarepitok.hu

2019.09.26. 12:03

Világszínvonalú hazai és külföldi előadók vettek részt az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség az építési projektmenedzsment aktuális témáiról szervezett konferenciáján.

Hirdetés

Szeptember 24-én immár ötödik alkalommal rendezte meg az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség a Projektmenedzsment Fórum konferenciát Budapesten. A hazai szakma meghatározó eseményének témájául 2019-ben a sportberuházásokat, és az innovatív ipari épületeket választották.

 

A legjobbaktól akar tanulni a szakma

A fórumot megnyitó Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója beszédje elején kitért arra, hogy a helyszínül szolgáló Magyar Telekom székház az Óbuda Group egyik büszkesége. A legnagyobb hazai irodaház (melynek impozáns építkezése nagy pontossággal készült el) bérlőképviseleti és műszaki tanácsadói feladataiért is a cégcsoport felelt.

 

Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója (A képre kattintva galéria nyílik.)

Kálmán Péter kifejtette: azért hozták létre az eseményt, hogy a legjobbaktól tanulhassanak a résztvevők, majd kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a Projektmenedzsment Fórum immár hagyománnyá vált, és nemzetközi szinten meghatározó és elismert szakembereket sikerült felkérni előadónak.

Az innovatív ipari beruházásokról szóló előadások a magyar gazdaság jövőjét meghatározó fejlesztésekről szólnak, míg a sportberuházások nem csak a társadalmi, hanem városépítészeti szempontból is meghatározóak, ezért fontos bemutatni azt, hogy milyen munka van a projektek mögött, és milyen lehetőségeket kínálnak a jövőben.

 

 

A rendezvényen beszédet mondott Dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki Kálmán Péter után felszólalva hangsúlyozta az épületek megálmodói és kivitelezői közötti távolságot átívelő mérnökök szerepét. Nélkülözhetetlen, hogy a megrendelőt a kezdeti gondolattól egy külsős mérnök – projektmenedzser – segítse - derült ki szavaiból.

 

20 év alatt nagyot lépett előre a mérnöktársadalom

 

 

A megnyitón elhangzott: míg húsz évvel ezelőtt a Papp László Budapest Sportarénát külföldi mérnökök segítségével tervezték meg és a generálkivitelezője is francia volt, a magyar mérnökszakma fejlődésének köszönhetően a mai és jövőbeli beruházásokban már a hazai vállalatok tudják ugyanezeket a szerepeket betölteni.

A Projektmenedzsment Fórum 2019-en a szakma csúcsát képviselő előadók vettek részt:

  • Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke,
  • Thomas Spiegel, a Robert Bosch GmbH alelnöke,
  • Stephan Wolf, az o-consultants vezető tanácsadója,
  • Tóth Csaba, KKBK Nonprofit Zrt. beruházási főigazgatója,
  • Dr. Ferencz Marcel Habil, DLA Ybl és Pro Architectura-díjas építész,
  • és Michael Lischer, a Sport Concepts ügyvezetője.

 

 

Galéria

HelyikonferenciasportberuházásokinnovációÓbuda Groupprojektmenedzsmentipari innováció