2024.04.20, Szombat
Így fog kinézni Budapest új, exkluzív szállodája a Szervita téren
Fotók: este'r partners

Így fog kinézni Budapest új, exkluzív szállodája a Szervita téren

magyarepitok.hu

2020.01.16. 11:38

A hotelt a téren lévő templommal szoros kapcsolódásban alakítják ki.

Hirdetés

A budapesti Szervita téren, az egykori Távbeszélő Központ helyén, a Szent Anna templom szomszédságában épül meg az Emerald Residence apartmanház és boutique hotel – derült ki az este'r partners tervezőiroda küzleményéből. A Biggerorge Property beruházásában készülő szálloda belsőépítészeti koncepciójáért Radnóczy Eszter és irodája, az este’r partners felel, kivitelezője a Meto Építő Zrt., generáltervezőként pedig az Óbuda Építész Stúdió Kft. vesz részt a projektben.

A koncepció egyik fontos alapgondolata, hogy a beruházás építészeti eszközökkel valósítsa meg a két épület történelmi kapcsolatát a Szervita téri homlokzaton megjelenő üvegfallal.

 

Fotók: este'r partners

A tervezés eredménye egy elegáns, nemes anyagokkal és egyedi megoldásokkal megalkotott belső tér lett, figyelembe véve a régi és az új szép találkoztatását és a belvárosi helyszín történelmi múltjának örökségét

– mondja Radnóczy Eszter vezető tervező.

Az Emerald ikonikus méregzöld színe végigvonul a belső tereken, amelyet pezsgőszínekkel, fémekkel és fényes, gazdag erezetű márványokkal kombináltak, ezt töri meg a natúr diófa használata, valamint a tükrök játéka.

Fotók: este'r partners

A projekt egyik magja a funkcionális térszerkesztés: ez a lobby süllyesztett szigete, az étteremen megvalósuló szinteltolások, valamint a templommal szorosan határos kert és a lobby kapcsolata. Az egyedi térkapcsolatok mellett a nemes anyagok használata, a bársonytapétás fal, valamint az egyedileg tervezett bútorok és térelemek alakítják ki az épületre jellemző, elegáns összhangot.

Az Emerald teljeskörű szolgáltatást kínál majd vendégeinek: az apartman- és a szállodarészleg recepció- és -portaszolgálattal, a Residence saját étteremmel és bárral épül meg.

Az épület mellett megújul a templom környezete is. Az épületegyüttes mind a Szervita tér, mind a Városház utca felől megnyílik majd a járókelők számára a belső passzázzsal, lehetővé téve a Szent Anna templom körbejárhatóságát.

Fotók: este'r partners

 

Galéria

Helyiépítőipari cégekBudapestHotelszállodaberuházásszállodaÓbuda GroupMeto Építő Zrt.