2024.03.19, Kedd
Pláza helyett új városközpont épül Óbudán
Illusztráció

Pláza helyett új városközpont épül Óbudán

realista.hu

2020.01.08. 08:16

Az újonnan létrehozott városnegyedben irodák, éttermek és üzletek is üzemelnek majd.

Hirdetés

A Dunához közel, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén, a Szentendrei út és a Bogdáni út által határolt ipari területen épült volna meg az ECE új bevásárlóközpontja, amely több plázával rendelkezik vidéken, illetve az Árkád is a tulajdonában van. Az utóbbi években a legnagyobb fejlesztésük az Árkád2 megépítése volt, és már régóta tervezték az óbudai plázát, azonban végül nem épülhet meg az 50 ezer négyzetméteresre tervezett bevásárlóközpont a III. kerületben.

A vállalat módosított a terveken, és most egy új városnegyedet építenek majd irodákkal, hotellel, éttermekkel és üzletekkel.

Jelenleg Magyarországon csak az 55 ezer négyzetméteres Etele Plaza épül a Futureal-csoport beruházásában, amely hamarosan el is készül. Az új kiskereskedelmi-szórakoztató központ fontos eleme lesz az új Dél-Buda Városközpont projektnek. Emellett több budapesti bevásárlóközpont átalakul, megújul. Így a Campona bővül és élményközponttá formálódik, de az Allee és a WestEnd is tervez jelentős változtatásokat.

HelyiBudapestÓbudavárosközpont