2024.03.29, Péntek
Megújul a zuglói zsidó szeretetkórház
A teljes fejlesztés látványterve (mazsihisz.hu)

Megújul a zuglói zsidó szeretetkórház

magyarepitok.hu, mazsihisz.hu

2020.01.02. 16:23

Fontos lépéssel jutott előrébb a Mazsihisz Szeretekórházának teljes körű restaurációs projektje.

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a fővárosi XIV. kerületi, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő Szeretetkórház II. számú épületének felújítására – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az Amerikai úti egészségügyi intézmény teljes körű restaurációjára és fejlesztésére szeptemberben adták meg az építési engedélyt a fővárosi tervtanács és a kerületi főépítész támogatásával.

 

Teljesen megújul az egész kórház

A teljes fejlesztéssorozatban egy három éves projekt során 5 milliárd forintból alakítanak ki az üzemeltető honlapjának leírása szerint egy modern, XXI. századi kórházat a hosszú ideje működő intézményből. Az új intézmény egyben gerontológiai központ is lesz, 3-4 fős szobákkal és teljes klímával.

 

Felújítják és kibővítik

Most az 1910-ben épült II-es épület rekonstrukciójához keresik a kivitelezőt. A jelenleg 2241 m2 alapterületű tömböt összesen 227 négyzetméterrel bővítik: többek között új főejárattal és betegfelvételi részleggel. Emellett a háromszintes, magastetős, de leromlott állapotú kórházi létesítmény régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek.

A beruházás során többek között a teljes homlokzat megújul, elbontanak számos válaszfalat és új térkialakítást hoznak létre, lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.

HelyiBudapestZuglókórházfejlesztés