2024.04.18, Csütörtök
DJ-pulttal és okososzloppal jött létre modern egyetemi park Budapesten
PestBuda: fokert.hu

DJ-pulttal és okososzloppal jött létre modern egyetemi park Budapesten

pestbuda.hu

2020.07.06. 08:00

Sportpályák, okos oszlop, közösségi tér és hangulatos pihenőhelyek is várják a kikapcsolódásra vágyókat.

Hirdetés

Megnyílt az Egyetemisták parkja Újbudán- derül ki a pestbuda.hu cikkéből. A XI. kerületi Egyetemisták parkja több ezer diák számára biztosít színvonalas, pihenésre, beszélgetésre és sportolásra is alkalmas helyet. Sportpályák, okos oszlop, közösségi tér és hangulatos pihenőhelyek is várják a kikapcsolódásra vágyókat.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotók: fokert.hu

 

A fejlesztés a Budapest 2019 - Európa sport fővárosa program keretében valósulhatott meg, a Főkert Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésével.

A Petőfi híd budai hídfője és az ELTE lágymányosi kampusza közelében elhelyezkedő park funkciói legfőképpen a fiatalok, egyetemisták igényeit szolgálják ki, ahol megtalálható:

  • egy gumiburkolatú multifunkcionális sportpálya,
  • futball- és kosárlabdapálya,
  • teqball és pingpongasztal,
  • valamint egy street workout pálya is.

 

A fiatal korosztály igényei teljes középpontba kerültek a tervezés során

A területen egy okos oszlop is helyet kapott, ami 50 méteres sugarú körben teszi lehetővé az ingyenes WIFI használatot, a zárható szekrényekkel rendelkező, USB-töltős pad pedig a sportolók kényelmét szolgálja.

A közösségi térnél kialakított DJ-pult egy olyan különleges szolgáltatás, szórakozási lehetőség, amely Budapesten egyedülállóként tovább növeli a park vonzerejét.

A park felújítása már régóta esedékes volt, ennek keretében közvilágítás hálózatot és egy automata illemhelyet is kiépítettek.

 

A zöld terület is nagy hangsúlyt kapott

A terület növényállománya egyedi hangulatot és árnyékos pihenőhelyeket biztosít a parklátogatók számára. A biodiverz virágágyakban a hazai ökológiai viszonyokat jól toleráló díszfüvek és évelők kaptak helyet.

A kivágott balesetveszélyes állapotú fák cseréjeképpen összesen 24 db parkfát ültettek el.

Az új fák városi körülményeket jól toleráló fafajok, mint például juharok, égerek, hársak, körték és kőrisek közül kerültek ki. A helyszínen – a fejlesztés közvetlen környezetében – közel 1600 négyzetméteren gyepesítés is történt.  

Galéria

Helyiépítőipari cégekBudapestépítőiparközparkinnovációFőkert Nonprofit Zrt.