2024.03.19, Kedd
Ezzel az épülettel folytatódik a XIII. kerület rehabilitációja: készül a Kassák Passage
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ezzel az épülettel folytatódik a XIII. kerület rehabilitációja: készül a Kassák Passage

magyarepitok.hu

2020.10.30. 10:20

Az új lakóparkot fontos infrastrukturális csomópont környezetében alakítják ki az Épszerk-Pannónia szerkezeti megoldásaival.

Hirdetés

A fővárosi Kassák Passage a Kassák Residence folytatásaként épül meg a LIVING fejlesztésében és az Épszerk-Pannónia Invest Kft. kivitelezésével. A szerkezetépítési munkák várhatóan 2021. június végén fejeződnek be.

A lakóparki lakásokkal, teremgarázzsal, üzletekkel, zöld felülettel és extra szolgáltatásokkal megvalósuló projekt szerkezetépítési munkáihoz több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

263 új lakás épül

A XIII. kerület rehabilitációja keretében hosszú évek óta történnek fejlesztések, jellemzően többlakásos társasházak, lakóparkok, irodaházak létesítésével. Ennek része a Kassák Passage lakóépülete, amely a Váci úttól egy utcányira, a Kassák Lajos utca - Klapka utca - Apály utca által közrefogott mintegy 6 ezer négyzetméteres területen valósul meg.

A projektben 263 lakást alakítanak ki négy épülettömbben.

A Kassák projekt a harmadik ütem elkészültével válik majd teljessé, és a mintegy 700 lakásos tömb részét fogja képezni egy több mint 9000 négyzetméteres saját park is, melynek első ütemhez tartozó részét már élvezhetik is az ott lakók. A Kassák Passage lakások átadására 2022-ben kerül sor.

 

Komplex födémszerkezet viseli a terheket

A Kassák Passage szerkezetépítési munkálatai augusztus közepén kezdődtek, így a kivitelezés jelenleg a kezdeti fázisban tart, az alapozáson túl a pinceszint és a földszint elemein dolgoznak az ÉPI szakemberei – informálta lapunkat Ilkei Péter építésvezető.

A kivitelezés már ezen szakasza is tartogat kihívásokat és érdekességeket. A földszint feletti födém és alulborda rendszer, illetve az 1. emeleti faltartók együttesen egy bonyolult statikai kapcsolatot és kiváltást jelentenek az eltérő kiosztású pince és felszerkezeti szerkezetek között”

– részletezte a szakember.

„Ez azt jelenti, hogy a pince és a földszinti parkolók pillérei eltérő kiosztásúak és elhelyezkedésűek, mint az általános felszerkezeti szintek lakásainak pillérei és falai. E két különböző rendszer között teremt kapcsolatot, illetve váltja ki a fentről érkező terheket a pinceszinti és alapozási szerkezetekre a földszint vízszintes tartószerkezete. Ennek a bonyolult, egymással összefüggő és egymáshoz kapcsolódó alulbordás födémszerkezetnek az építése zajlik most” – tárta fel a részleteket az építésvezető.

Saját termékeket használ a vállalat

Az ÉPI az utóbbi időben számos beruházást végzett saját termékei felhasználásával. Ezek elsősorban a kivitelezési munka hatékonyságának és gyorsításának céljait szolgálják, valamint az élőmunka igényének és idejének csökkentését.

Ilyen a betonacél előregyártott szőnyeg termékük, amelyet födémek és falak építésénél használnak az előregyártott tekercs helyszíni kiterítésével, illetve a terpesztett betonacél távtartóik, melyeket alsó és felső rétegek között helyeznek el. Továbbá az előregyártott vasbeton szerkezeteik, mint a lépcsőkarok, a födémpanelek, a mellvédfalak és az erkély lemezek. Termékei többségét ezen a házon is alkalmazza az ÉPI.

Galéria

HelyiBudapestlakóparklakóépületÉpszerk-Pannónia Invest Kft.