2024.04.20, Szombat
Aszódnál és Mezőkövesdnél folytatódik az M3-as felújítása
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Aszódnál és Mezőkövesdnél folytatódik az M3-as felújítása

magyarepitok.hu

2020.10.11. 08:15

A közútkezelő beruházásában közel 1,5 milliárd forint értékben összesen több mint 10 kilométeren újul meg az autópálya.

Hirdetés

Több szakaszon, összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya - adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Ez történik a projektben

A közútkezelő vállalat beruházásában, teljes egészében hazai forrásból,

közel 1,5 milliárd forint értékben összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya. A munkákat a HE-DO Kft., a KM Építő Kft. és Colas Út Zrt. kivitelezi.

Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A beavatkozások az alábbi területeket érintik:

  • Aszód térségében a külső sávot;
  • a 85-ös és 90-es kilométerszelvények között, Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot;
  • illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométerszelvények között Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot.


Hétfőtől lépnek életbe a forgalmi terelések

A Magyar Közút a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adja át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások 2020. október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be.

A több szakaszt érintő munkálatokhoz kapcsolódóan meghatározott ütemterv alapján építik ki a munkaterületeket és az ahhoz kapcsolódó tereléseket és korlátozásokat. Ahol szükséges és lehetséges, ott sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, hogy az autópálya 2x2 sávos kapacitása megmaradhasson.


A nagyfügedi csomópont átmenetileg korlátozottan működik

Az Aszód térségi szakasz felújításánál a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat. A Budapest felé vezető oldalról egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára. Itt a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett.

A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően előreláthatóan 2020. október 17-e és 22-e között. A csomópont további három le- és felhajtó ágait a munkaálatok nem érintik, azok a munkavégzés ideje alatt továbbra is használhatóak lesznek.

HelyiútfelújításAszódColasMagyar Közút Nonprofit Zrt.He-Do Kft.KM Építő Kft.MezőkövesdLudas