2024.04.26, Péntek
Teljesen megújult a rákospalotai Deák utca Budapesten
Fotók: BKK

Teljesen megújult a rákospalotai Deák utca Budapesten

BKK, magyarepitok.hu

2021.11.27. 08:21

A BKK beruházásában a Penta Általános Építőipari Kft. építkezett a fővárosi XV. kerületben.

Hirdetés

Elkészült budapesti Rákospalotában a Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág felújítása – számol be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A sajtóközleményből kiderül: a XV. kerületi projekt keretében teljes hosszában felújították a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A nyáron indult kivitelezés csaknem négy hónapig tartott, a műszaki átadás-átvételi eljárás október végén kezdődött. Lapunk először szerződés aláíráskor számolt be a projektről.

 

 

A rekonstrukció során a teljes pályaszerkezetet kicserélték, valamint új járdákat építettek. Gyalogátkelőhelyeket létesítettek a Deák utcán és a Fő úton. Fákat ültettek és új zöldfelületeket hoztak létre és új parkolóhelyeket is kialakítottak.

 

 

Új autóbuszöblöt építettek a korábbi folyópályás kialakítás helyett, biztonságosabbá téve a közlekedést és biztosították az akadálymentes közlekedés feltételeit, illetve korszerűsítették a közvilágítást is.

Mint korábban írtuk a BKK és a Penta az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.

 

 

HelyiútépítésútfelújításPenta Általános Építőipari Kft.RákospalotaBKKXV. kerület