2024.03.28, Csütörtök
Három emelet magas ajándékdobozban érkezett a karácsonyi meglepetés a Városligetbe
Képek: avantgarde/E.ON Hungária Csoport

Három emelet magas ajándékdobozban érkezett a karácsonyi meglepetés a Városligetbe

avantgarde/E.ON Hungária Csoport

2021.12.14. 09:00

Magyarországon először látható 3D-szemüveg nélkül élvezhető, óriás térhatású animáció a Városligeti Műjégpályánál. A csaknem 9 méter magas építmény óriás 3D-s LED-installációt rejt, a hatalmas, 78 négyzetméteres kivetítőn pedig az ajándékdoboz belsejébe pillanthatunk be.

Hirdetés

Óriási, három emelet magas ajándékdobozban érkezett az E.ON Hungária Csoport ünnepi meglepetése a Városligetbe. A kétméteres masnival átkötött jelképes karácsonyi ajándékcsomag egy Magyarországon először látható digitális megoldást rejt: óriási, 78 négyzetméteres LED felületen, a 3D filmeknél megszokott térhatásban lehet bepillantani a doboz belsejébe és élhetjük át a karácsony hangulatát.

 

 

A térhatású animáció, amely egy kedves hóemberrel hozza el a karácsony varázslatos hangulatát, a Műjégpálya nyitvatartási idejében látható minden nap. Az E.ON emellett hétvégenként egy kedves családi élményt is kínál a jégpályára érkezőknek, akik egy hagyományos fakutya többszemélyes, családi változatán korcsolyás „angyalkák” segítségével készíthetnek fényképeket.

Az óriás kivetítőkön alkalmazott 3D-s technológia az egész világon újdonságnak számít, néhány bejárta a világsajtót is. Tokióban egy teljesen valósághű, 4K felbontású óriásmacska kápráztatta el a járókelőket egy hatalmas 3D-s kivetítőn, Szöülban pedig egy grandiózus és lenyűgöző óceáni hullám jelent meg egy épület falán.

 

Az E.ON Hungária Csoport ügyfeleinek kínált termékeiben és szolgáltatásaiban egyaránt törekszik az innovatív, digitális megoldások bevezetésére és alkalmazására, ugyanez a szemlélet érvényesül karácsonyi aktivitásaiban is. Az elmúlt években egyebek mellett „fényszarvasokkal húzott” villamosokkal, karácsonyi nappalit idéző, fűtött busz- és villamos megállókkal, a legutóbb pedig növények zenéjét közvetítő megállókkal kedveskedett a vállalatcsoport.

A háromdimenziós animáció január 1-én látható utoljára. Az ünnepek elmúltával az installációt lebontják. Az építmény borítását nem dobják ki,

hanem fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve tartós bevásárlótáskákat készítenek belőle. A hatalmas 3D-s karácsonyi animációról készült videó itt érhető el, illetve a teljes animáció egyben is megnézhető.

 

 

Galéria

HelyiadventVárosligeti MűjégpályaE.ON Hungária CsoportinstallációVárosliget