2024.03.19, Kedd
Pótlóbusz közlekedik a M3-as metró egy szakaszán a metróbaleset helyreállítása alatt 
Kép: Budapesti Közlekedési Központ

Pótlóbusz közlekedik a M3-as metró egy szakaszán a metróbaleset helyreállítása alatt 

Budapesti Közlekedési Központ

2022.01.25. 10:00

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek.

Hirdetés

A BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka az M3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

A baleset műszaki következményei miatt 2022. január 24-től, hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Az M3-as metróvonalon az alábbiak szerint lehet utazni január 24-től a helyreállítási munkák befejezéséig hétköznapokon:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval,
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, az M3-as metrópótló autóbusszal,
  • a Nagyvárad tér és Határ út állomások között metróval,
  • a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között pedig az M3-as metrópótló autóbusszal.

A BKK és a BKV Zrt. Kőbánya-Kispest térségében metróval utazók szíves türelmét és megértését kéri. Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes az új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

Helyimetró3-as metrópótlóbuszKőbánya