2024.03.29, Péntek
A főváros agglomerációjában épül újabb iskola
Illusztrációs fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

A főváros agglomerációjában épül újabb iskola

magyarepitok.hu, TED

2022.02.11. 09:23

A SWIETELSKY Magyarország Kft. építheti meg a 8 tantermes Pest megyei általános iskolát. A társaság vállalni tudja a fél éves feltételes közbeszerzési szerződés árgaranciára vonatkozó feltételét.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette Szada új iskolájának tervezésére és kivitelezésére kiírt eljárás eredményét. A település 8 tantermes általános iskolájának és tornatermének tervezését és kivitelezését a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezheti el nettó 3,7 milliárd forint értékben.

A vállalat lapunkat arról tájékoztatta, hogy:

az ajánlatban rögzített információ alapján tudatában volt, hogy a szerződés azon a napon lép hatályba, mely napon az ajánlatkérő értesíti a nyertes ajánlattevőt arról, hogy a teljes fedezet rendelkezésre áll. Ennek alapján a projekt fizikai zárásának időpontját meghosszabbítják. A szerződés rögzíti, hogy a nyertes pályázó fél évig garantálja az árait.  

 

Napelempark segíti az épület energiaellátását

A tervezési feladat a meglévő építési engedélyezési tervdokumentáció és az építési engedély alapján a kiviteli tervek elkészítése.

A kivitelezés során az épületben kialakítanak

  • egy melegítő konyhát,
  • 8 tanárok számára biztosított helyiséget,
  • egy aulát az érkezés és az ünnepségek megtartásához,
  • egy természettudományi és egy számítástechnikai szaktantermet,
  • egy könyvtárat
  • egy rajztermet a tetőtéri szinten,
  • 2 külön bontható nyelvi termet a csoportokra bontott oktatáshoz, valamint
  • 8 szertárat.

A tornaterem pályamérete 25x30 méter, melyet 750 négyzetméter sportpadló burkolattal vonnak be, tetején 40 kilowattos napelemparkot helyeznek el.

Az ingatlanon kialakítanak egy 40x20 méteres sportpályát lelátóval, egy 60 méteres 4 sávos futópályát, egy fitneszparkot, illetve játszóteret, továbbá egy 55 férőhelyes parkolót.

 

HelyiPest megyeiskolaépítésSwietelsky Magyarország Kft.oktatási beruházásSzadaBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)