2024.04.25, Csütörtök
Ez a Budapest környéki település bővül új iskolával
Főkép: Részlet a Danubia Televízió Új, nyolctantermes iskola épül Tahitótfaluban című videójából

Ez a Budapest környéki település bővül új iskolával

magyarepitok.hu, danubiatv.hu

2022.04.19. 14:00

A Dunakanyarban található budapesti agglomerációs község új oktatási intézményét a SWIETELSKY Építő Kft. valósíthatja meg.

Hirdetés

A BMSK Zrt. tahitótfalui iskolabővítésről szóló, tervezésre és kivitelezésre kiírt pályázati felhívását a SWIETELSKY Építő Kft. nyerte el 6.810.585.341 forint értékben – közölte az uniós közbeszerzési értesítő. Így a Pollack Mihály Általános és Zeneiskola 8 osztállyal bővülhet, vagyis egy 6061 négyzetméter nettó alapterületű oktatási épülettel.

Az új épületszárny a Közösségi konyha és étkező, illetve a Népház szomszédságában épül meg. A felszabaduló tantermek a zeneiskola egyre bővülő helyigényét enyhítik majd. A fejlesztés jelentős bontási munkákkal jár, valamint az étkezde és a tornacsarnok összekötésével és bővítésével valósul meg, a kivitelezés közben az oktatás fenntartása mellett. A telken kívüli infrastruktúrafejlesztés (közművek kiváltása, közműfejlesztés, útépítés, forgalomtechnika, tájépítés) szintén része a vállalásnak.

A meglévő épületállomány egy részét el kell bontani, a megmaradó földszintes étkezde és a pince+földszint+emeletes tornaterem kapcsán alapvető követelmény, hogy közöttük jöjjön létre az új épület, azokat fizikálisan, zárt módon összekapcsolva.

 

Ezekkel a helyiségekkel látják el az iskola épületét

A bővítés során kialakítanak

  • 8 darab tantermet,
  • 6 darab szaktantermet (fizika-kémia, biológia-földrajz, számítástechnika, nyelvi-nemzetiségi-etnikai, ének zene, technika),
  • mindegyiket szertárral ellátva,
  • egy tankonyhát,
  • valamint 6 darab csoporttermet.

Új könyvtár, könyvraktár, klubhelyiség, stúdió, általános szertár és két foglalkoztató helyiség szintén az épület része lesz. Ezenkívül ügyviteli helyiséget, intézményvezető-helyettesi irodát, irattárat, nevelőtestületi szobát, valamint tanári pihenőt teakonyhával ugyancsak kialakítanak majd.

A meglévő 200 férőhelyes és 600 adagos főzőkonyha-étkező komplexum rendelkezésre áll, mindössze annak technológiai felülvizsgálata szükséges, emellett létesítenek majd egy büfét az étkezde régi öltözője helyén.

Továbbá létrehoznak egy gyógytestnevelési/erőnléti termet egy sporteszköz szertárral és tanulói-tanári öltözőblokkot, illetve egy orvosi szobát. Ugyancsak építenek egy aula jellegű közösségi teret, melyhez raktárat, portát, ruhatárat kapcsolnak.

Az akadálymentesített wc-ken túl az üzemeltetés számára 3 darab általános raktárat, egy karbantartó műhelyt, takarítószer-, vegyszer- és hulladéktárolókat, öltözőket és vizes helyiségeket létesítenek. Az iskolaépület „A közel nulla energiaigényű épületek követelményszintje” szerinti kialakítással valósul meg.

HelyiTahitótfaluiskolaépítésSwietelsky Magyarország Kft.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)