2024.04.26, Péntek
Így halad a Zugló szívében épülő 106 lakásos Corner House társasház kivitelezése
Fotók és látványtevek: Épkar Zrt.

Így halad a Zugló szívében épülő 106 lakásos Corner House társasház kivitelezése

Épkar Zrt.

2023.01.01. 12:00

A XIV. kerületi energiatakarékos megoldásokkal épülő tásasház kivitelezése az Épkar Zrt. munkájával valósul meg.

Hirdetés

Nagy léptekkel halad előre a Budapest egyik legzöldebb kerületében elhelyezkedő, 106 lakásos Corner House társasház kivitelezése: a projekt során az ütemterveknek megfelelően halad az épület alaplemezének vasszerelése és betonozása, illetve már a lakások értékesítése is megkezdődött – derült ki az Épkar Zrt. közösségi oldalán megjelent tájékoztatásából.

 

 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a lakóingatlan az Épkar Zrt. magánberuházásában és generálkivitelezésében valósul meg, melynek nyomán a XIV. kerületi Egressy út 112-es szám alatt található 2650 négyzetméteres területen egy 9 szintes társasház épül fel nettó 6 milliárd forintból.

 

Fotók: Épkar Zrt.

 

Különös hangsúlyt fektetnek a létesítmény energiahatékonyságára is

A beruházás kivitelezése 2022. június elején kezdődött meg, az azóta eltelt időben pedig már látványosan előrehaladtak a munkálatokkal. A kivitelezés során a mélyalapozástól kezdve a szerkezetépítésen át, a szakipari munkán keresztül megjelent az építőipari szakmák teljes tárháza, a projekt aktuális előrehaladásával kapcsolatban pedig kiemelték:

a szakemberek hetente akár 500 köbméternyi betont is bedolgoznak az épület alaplemezének kialakítása során.

 

Az épület egy két szintes mélygarázzsal, földszint + 6 emelettel fog rendelkezni, melyben összesen 6 darab egyterű lakás, 75 db egy hálószobás lakás, 6 db két hálószobás lakás, valamint 19 db három hálószobás lakás fog helyet kapni.

Az építkezés során ugyanakkor figyelembe veszik a fenntartható megoldásokat is: különös hangsúlyt fektetnek a létesítmény energiahatékonyságára és a rezsi költségek minimalizálására is.

 

 

Kiemelt figyelmet igényelt a munkaterületen 13 éve kialakított résfal újrahorgonyzása

A Zugló szívében, az Egressy út és a Nagy Lajos Király útja kereszteződésében elhelyezkedő építkezés egyik érdekessége, hogy a területen

a projektet megelőzőleg egy 20 éve félbehagyott építkezés munkagödre állt, az itt megvalósuló épület pedig ennek eltakarására, valamint a környék és a lakáskultúra fejlesztésére is szolgál.

 

 

Vadlicsek Viktor, az Épkar Zrt. építésvezetője lapunk megkeresésére korábban elmondta:

„A területen egy 13 éves résfallal kellett dolgoznunk, ahol a réshorgonyok szavatossági ideje 2 év, azonban már ezek is 13 éves voltak. A résfal újrahorgonyzását kiemelt figyelemmel kellett elvégezni a környező csatlakozó épületek állapotát szem előtt tartva.”  Hozzátette: „a terület egy eléggé frekventált helyen helyezkedik el, ahol az organizáció is egy kivételes figyelmet igénylő feladat volt.”

A projekt várható befejezése 2024. decembere.

 

 

Galéria

HelyiBudapestZuglóÉpkar Zrt.társasházakCorner House