2024.04.28, Vasárnap
Felújítják a Rákosrendezőnél található vasúti átjárót
STRAIL gumiburkolat, Illusztráció: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

Felújítják a Rákosrendezőnél található vasúti átjárót

MÁV

2023.06.21. 10:00

A munkálatok idején az esztergomi, a váci és a veresegyházi vonalon július elejéig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Hirdetés

2023. június 21-én Rákosrendezőnél megkezdődik a Teleki Blanka utcai vasúti átjáró több mint két héten át tartó felújítása. Két ütemben számos korlátozást vezetnek be az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Elbontják a korábbi útátjárót, helyére új, kényelmesebb és biztonságosabb átkelést biztosító gumielemes (STRAIL) burkolati rendszer épül. A munkákkal párhuzamosan az állomáson kicserélik a szükséges síneket, karbantartást végeznek a váltókon, a biztosítóberendezésen és a felsővezeték-rendszeren.

STRAIL gumiburkolat
Fotó: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

A munkálatok idején az átjárót lezárják

A Teleki Blanka utca egy szakasza is megújul, a vasúttársaság által kezelt, közel 2000 négyzetméternyi felületen elbontják a kockakövet, és aszfaltozott utat építenek a kerékpárosok és a gépjárművel közlekedők részére. A MÁV saját beruházásában zajló átépítés várhatóan július végéig tart.

A Szegedi út és a Teleki Blanka utca összeköttetésében lévő közúti-vasúti átjárót teljes szélességben lezárják a munkálatok idejére. Autóval a Róbert Károly körút felé lehet kerülni. Gyalogosan az állomás és a peronok megközelíthetők.

A munkálatok idején az esztergomi, a váci és a veresegyházi vonalon július elejéig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az érintett járatok megváltozott menetrendje a Mávinform honlapján részletesen olvasható.

vasútfejlesztésHelyiBudapestMÁVRákosrendezővasútfelújítás