2024.04.28, Vasárnap
Idén elkészül a fővárosi Üllői út közel három kilométerének felújítása

Idén elkészül a fővárosi Üllői út közel három kilométerének felújítása

he-do.hu, magyarepitok.hu

2023.07.07. 07:58

A HE-DO csoport áprilisban kezdte meg a munkát a budapesti közlekedés számára meghatározó jelentőségű útvonalon.

Hirdetés

A HE-DO csoport nagyszabású útépítési projektet hajt végre a főváros XVIII. kerületében – a főváros egyik legforgalmas útvonala, az Üllői út 2,8 kilométeres szakaszán dolgoznak idén április óta. A munkálatokra – melyekről már korábban is beszámoltunk –  a kerületi önkormányzat írt ki pályázatot, ezt a cégcsoport önállóan nyerte el. Nemrég a cég közleményt publikált a munkálatok előrehaladásáról.

 

A pályaszerkezeten is dolgoznak

Eszerint a Béke tér és a Szarvascsárda tér között már lecserélték a villamosvágány melletti szegélyeket, és hamarosan a másik oldalon is befejezik ezt a munkát  - idézik Timár Gellért főépítésvezetőt.

„A következő munkafolyamatok során már szükségszerű lesz az út centrum felé egyirányúsítása és félpályás zárás váltakozó oldalon az Üllői út Béke tér és Szarvascsárda tér közötti szakaszán. Így tudjuk elvégezni a következő munkafázisokat: lokális pályaszerkezet cserék, a buszmegállók erősített pályaszerkezeteinek építése, kötő- és kopóréteg aszfaltok, középszigetek megépítése és a végleges forgalomtechnika kiépítése”

- mondta a vezető szakember.

Hozzátette, hogy a Ráday utca és a Haladás utca közötti 200 méteres szakaszon is megújul az útburkolat. A HE-DO csoport határidőre készül a beruházással, amely 2023. december 31-ig tart. A projekt javítja az Üllői út állapotát és biztonságát, valamint hozzájárul a kerület fejlődéséhez.

HelyiBudapestútfelújításHe-Do Kft.Üllői út