2024.07.18, Csütörtök
A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen
Kép: bkik.hu

A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen

MTI

2023.08.17. 13:05

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a régió legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata, az Aeroplex repülőgép-fényező és felületkarbantartó, valamint karbantartó mechanikus felnőttképzést indít október 7-én Ferihegyen - közölte a két szervezet csütörtökön közös közleményben az MTI-vel.

Kiemelték, a hazai légiipar ezzel új szakemberekkel gazdagodhat, a felnőttképzési rendszerben megvalósuló, 120 órás tanfolyam végén a résztvevők a tanúsítvány mellé tisztességes fizetéssel járó munkalehetőséget is kapnak az Aeroplextől.

A közleményben hangsúlyozták, az Aeroplex műhelybázisa a világ minden részéről kap megrendeléseket.

Ismertették, hogy a BKIK és az Aeroplex közös képzése során a hallgatók komplex ismeretanyagot kapnak, elsajátítják egyebek mellett a fényezés és a repülőgép-felületkarbantartás alapjait, megismerik a különböző repülőgép-típusok műszaki felszereltségét, az anyagismeretet, a repülőműszaki dokumentációkezelést, valamint a karbantartást támogató eszközök használatát.

Az online és személyesen zajló elméleti oktatás mellett a hallgatók az Aeroplex ferihegyi bázisán szerzik meg a szükséges gyakorlatot.

A BKIK évtizedek óta részt vállal a szakképzés alakításában, amelynek részei a kamara által indított felnőttképzések is, ezeken az elmúlt 2 évben 26 képzésben mintegy 600 hallgató vett részt - írták.

Az Aeroplex, a régió legnagyobb független karbantartó vállalata Airbus és Boeing típusú repülőgépek és azok alkatrészeinek javításával és ápolásával foglalkozik. Ügyfelei többek között a Budapesten megforduló légitársaságok mintegy 80 százaléka, amelyek a le- és felszállás között az Aeroplexet bízzák meg a repülőgépeik műszaki ellenőrzésével, kisebb javítások elvégzésével - ismertették.

A tájékoztatás szerint évente emellett mindegy 120-150 repülőgép csak azért érkezik a budapesti repülőtérre, hogy magyar szakemberek az úgynevezett időszakos nagykarbantartást hajtsanak végre, akár több héten keresztül.

Az Aeroplex tavalyi árbevétele meghaladta a 21 milliárd forintot, munkavállalóinak száma pedig átlépte a 700-at.

HelyiBudapestfelnőttképzésrepülőgépFerihegyLiszt Ferenc repülőtér