2024.04.27, Szombat
Jelentős forgalomkorlátozás lesz a hétvégén a Kacsóh Pongrác úti felüljárón
Kép: Google Térkép

Jelentős forgalomkorlátozás lesz a hétvégén a Kacsóh Pongrác úti felüljárón

MTI

2023.09.29. 10:15

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelési javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón - tájékoztatta a Budapest Közút Zrt. pénteken az MTI-t.

Hirdetés

A közlemény szerint szeptember 29-e 20 órától október 2-a reggel 6 óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból. Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón. A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva - írták.

Hozzátették: a felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál, a Mexikói úti metró- és villamos-végállomásnál lesz számukra megálló kijelölve - jelezték.

A javítások részleteiről közölték: a kivitelezés során 2 dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd - fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy szeptember 19-én az Erzsébet hídon is hídszigetelési munkálatok kezdődtek, amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon.

A Budapest Közút arra kéri az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

HelyiBudapest Közút Zrt.Budapestforgalomkorlátozás