2024.04.29, Hétfő
Kampec Dolores: dupla lemezbemutató a Magyar Zene Házában
Fotó: Magyar Zene Háza / Facebook eseménye

Kampec Dolores: dupla lemezbemutató a Magyar Zene Házában

MTI

2024.01.22. 12:30

Dupla lemezbemutató koncertet tart a Kampec Dolores. A hazai underground legendás, idén negyvenéves zenekara január 26-án a Magyar Zene Házában lép fel.

Hirdetés

A Hajnóczy Csaba által vezetett együttes legutóbb 2013-ban adott ki új lemezt.

Most két friss albumot is bemutatnak: az egyiken élő felvételek szerepelnek négy koncertről válogatva, a másik, a Jelet küldtem az égre egy teljesen új anyag - olvasható az esemény közösségi oldalán.

A rock, a népzene és a dzsessz hatásait elegyítő együttes az 1983-ban feloszlott Kontroll Csoport egyik utódzenekaraként, Hajnóczy Csaba gitáros és Kenderesi Gabi énekes vezetésével alakult 1984-ben, és a mostani a tizenkettedik lemeze. A legutóbbi, Tema Principale 2013-ban jelent meg; több korábbi anyaguk holland, brit és japán kiadók gondozásában került piacra.

A Kampec Doloresben Hajnóczy Csaba (gitár) és Kenderesi Gabi (ének) mellett Vajdovich Árpád (basszusgitár), Németh Csaba (dob) és Udvardi Márton (trombita) szerepel. A január 26-i koncert előtt Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész beszélget Hajnóczy Csabával.

A Kampec Dolores sajátos, egyéni arculatával négy évtizede folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi zenei életben. A megszólalásában folyamatosan alakuló formáció számos meghatározó lemezt készített, ezek közé tartozott a Kampec Dolores (1988), a Levitáció (1990) és a Tű fokán (1993).

A zenekarban mindig nagy szerep jutott a fúvósoknak, Grencsó István sok éven át játszott az együttesben, koncerteken, hangfelvételeken és videókon, de zenélt a csapattal Ágoston Béla és Szokolay Dongó Balázs is. Az utóbbi időben a trombita került előtérbe: Udvardi Mártonnal a Kampec Dolores az új számok előadása mellett a repertoárt is átértelmezi.

HelyiBudapestMagyar Zene Házakoncert