2024.04.27, Szombat
Március 15. - Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten
Illusztráció, unslpash.com

Március 15. - Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten

MTI

2024.03.12. 16:00

A március 15-i rendezvények és gyűlések miatt jelentős forgalomkorlátozás lesz szombatig a főváros több pontján - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a forgalmirend-változások Budapest I., V., VII., VIII., IX. és XI. kerületében lesznek.

Szerdán hajnali 3 órától lezárják a Múzeum körút külső sávját a Kálvin tér irányába a Bródy Sándor utca és a Kálvin tér között, valamint az Astoria irányába a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút 2. szám között,      csütörtökön 0 órától péntek éjfélig pedig  lezárják a Pollack Mihály teret - írta a BRFK.

Pénteken hajnali 3 órától délután 16 óráig lezárják a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között, az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között, a Múzeum körutat a Lónyay utca és az Astoria között és a Kecskeméti utcát a Magyar utca és a Kálvin tér között - közölték.

A BRFK arról is tájékoztatott, hogy pénteken 6 órától szombat hajnali 3 óráig lezárják az Erzsébet hidat, a Szabad sajtó utat és a Kossuth Lajos utcát, 7 órától 14 óráig a Rákóczi utat az Astoria és a Blaha Lujza tér között, 8 órától 21 óráig az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, valamint 12 órától 20 óráig a Szabadság hidat. Pénteken délelőtt szakaszosan lezárják a Kossuth Lajos tér - Akadémia utca - József Attila utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér - Károly körút - Astoria útvonalat.

Több helyszínen tilos lesz megállni, a BRFK közlése szerint szerdán este 20 órától a Balassi Bálint utcában, csütörtökön a Pilvax közben, csütörtökön és pénteken a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, valamint a Pollack Mihály tér teljes területén.

Csütörtöktől tilos megállni az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között, a Széchenyi felső rakparton a Garibaldi utca és a Széchenyi tér között, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Wesselényi utca páros oldalán a Rumbach Sebestyén utca és a Dohány utca között, a Hunyadi János út mindkét oldalán a Szabó Ilonka utca és a Dísz tér között, valamint a Palota út mindkét oldalán a Várpalota lift és a Tábor utca között - írta a BRFK.

Azt is közölték, hogy a nemzeti ünnep napján tilos lesz megállni a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Puskin utca minkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Múzeum utca között, a Trefort utca mindkét oldalán, a Baross utca mindkét oldalán a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között, és az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között.

Pénteken időlegesen tilos lesz megállni az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó előtt és a Deák Ferenc utca mindkét oldalán, este pedig tilos megállni a Balassi Bálint utca páros oldalán a Kossuth tér és a Stollár Béla utca között, valamint a Falk Miksa utca páros oldalán a Szalay utca és a Markó utca között - írta a BRFK.

A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

HelyiBudapestútlezárásforgalomkorlátozásmárcius 15