2024.07.18, Csütörtök
Hamarosan átadnak Pest déli agglomerációjának határán egy modernizált bekötőutat
Illusztráció

Hamarosan átadnak Pest déli agglomerációjának határán egy modernizált bekötőutat

magyarepitok.hu

2024.04.27. 08:01

A HE-DO dolgozik a Nagykőrösi út építkezésén.

A Budapest XVIII. kerületében található Nagykörösi út az agglomerációból ingázók mellett a XVIII. kerületi lakosok számára is kiemelt útvonal. A pálya burkolata az idők során elhasználódott, és az utazáskényelmi elvárásoknak nem felelt meg, ezért a megrendelő Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Eke utca – Dózsa György utca közötti szakaszának felújítása mellett döntött. A HE-DO szakemberei március elején vették át a munkaterületet – derül ki a magyar építőipari cég honlapján közzétett tájékoztatójából.

 

 

Beszámolnak arról, hogy a Nagykőrösi úton a jobb oldali forgalmi sáv hátralévő munkái időközben elkészültek:

  • az útszakasz jobb oldalának profilba marása után
  • következett az alépítmény lokális javítása,
  • ezt követően a szegélyek cseréje,
  • a felszíni vízelvezetés elemeinek megújítása,
  • majd a kapubejárók elbontása és új gyeprácsos vagy aszfalt burkolattal történő visszaépítése.

Végül a teljes útpályát két réteg aszfalttal erősítették meg a HE-DO szakemberei félpályás útlezárással, a forgalom egyirányúsítása mellett.

 

Már a projekt második felébe értek

„A bal oldali forgalmi sávban is elkezdtük a kivitelezést: jelenleg túl vagyunk az útpálya profilba marásán, lokális pályaszerkezet-csere kijelölésén, kibontásán és az alépítmények elkészítésén. Következő munkafolyamatként bontjuk és építjük a szegélyeket a jobb oldal mintájára, két réteggel megerősítjük az útpályát, árkot tisztítunk és surrantókat építünk a vízelvezetésnek, és a végén kiépítjük az ideiglenes forgalomtechnikát”

– mondja el a projektről Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

A tervek szerint 2024. május második felében a műszaki átadás elkezdődik és a kétirányú forgalomnak is hamarosan átadhatóvá válik a felújított útszakasz.

HelyiútfelújításPestszentimreHe-Do Kft.