2024.07.27, Szombat
A legjobbnak járó Champion díjat is elnyerte a Font Pincészet a nemzetközi borversenyen
Fotók: vinagora.hu és Font Pincészet

A legjobbnak járó Champion díjat is elnyerte a Font Pincészet a nemzetközi borversenyen

Forrás: vinagora.hu és Font Pincészet

2024.05.17. 10:04

Története eddigi legnagyobb elismerésében részesült a Font Pincészet, amelynek Cabernet Sauvignon rosé 2023 bora Champion díjat nyert a Vinagora Nemzetközi Borversenyen.

A 25. VinAgora Nemzetközi Borversenyre összesen 877 nevezés érkezett. Tizennégy ország borászainak borait bírálta el a nemzetközi zsűri. A VinAgora Magyarország egyetlen nemzetközi borversenye, amely tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek. 

 

 

A Font Pincészet két bora is díjat nyert

A 2024-es megmérettetésen a Font Pincészet két bora is a legjobbak között végzett.
A Cabernet Sauvignon rosé 2023 Champion díjat nyert, a Prix VINOFED különdíját érdemelte ki, a legmagasabb pontszámot elért csendes száraz rosébornak választották. A pincészet Nero rosé 2023 bora ezüst díjban részesült

„Hatalmas elismerés ez számunkra, amit meg szeretnénk köszönni minden munkatársunknak és partnerünknek, továbbra is alázatos, kemény munkával nap mint nap azon fogunk dolgozni, hogy a magyar bor méltó legyen régi nagy híréhez” – reagált az elismerésre a pincészet. 

OrszágosVinagora Nemzetközi BorversenyFont PincészetCabernet Sauvignon rosé 2023Champion díjSoltvadkertBács-Kiskun vármegye