2024.07.18, Csütörtök
Felelős állattartás napja a Rex Állatszigeten
Fotó: www.facebook.com/rexalapitvany

Felelős állattartás napja a Rex Állatszigeten

MTI

2024.05.01. 09:05

Családi nappal, játékokkal, kutyabemutatóval, kézműves programokkal is készülnek a szervezők a szombati rendezvényre.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket. A családi napra olyan programokkal készülnek a szervezők, amelyek fókuszában az állatok állnak és amelyek segítik a szórakozva tanulást - áll a szervezet keddi közleményében.

 

 

Három évtizede oktatják a felelős állattartás szabályait

Az egész napos rendezvényen félóránként kennellátogatások indulnak, ahol a gondozók kíséretében meg lehet nézni a gazdára váró kutyákat, az állatsimogatóban pedig a társállatokat lehet megismerni. A helyszínen jelenleg a vadudvar átépítése folyik, ahol még több magyar állatfaj megismerésére nyílik majd lehetőségük a látogatóknak.
Az alapítvány több mint három évtizede oktatja a gyermekeket a felelős állattartás alapszabályaira, tavaly mintegy 1500 óvodás és kisiskolás vett részt tematikus programjaikon. A közlemény idézi Király Pétert, a szervezet alapítóját, aki bízik benne, hogy a tematikus kiállítások, interaktív bemutatók segítenek abban a látogatóknak, hogy még tudatosabban és felelőségteljesebben viszonyuljanak az állatokhoz.

Részletes program a szervezet honlapján olvasható.

HelyiRex Kutyaotthon felelős állattartás napjacsaládi nap