2024.07.24, Szerda

II. Parkerdő Kupa Fakitermelő Verseny a biztonságért

2016.06.15. 10:22

A verseny elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos munkavégzés fontosságára.

A 2016. június 11-én tartott verseny elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos munkavégzés fontosságára, és a szakképzett munkaerő nélkülözhetetlenségére az erdei munkák során. 

A tavaly hagyományteremtő céllal elindított Parkerdő Kupa Fakitermelő Verseny 2016-os folytatása is motoros láncfűrészek zajától volt hangos. A Pilisi Parkerdő Zrt. összes erdészete nevezett, vagyis 10 csapat vágott neki a Bajnán tartott megmérettetésnek. Egy csapat 4 főből, 2 fűrészes és 2 hasító versenyzőből áll. A látványos összecsapás szigorú szabályok szerint zajlott, hiszen a szervezők a gyorsaság mellett az erdőben történő biztonságos munkavégzés követelményeire is komoly hangsúlyt fektettek. Az erdei munkavégzés komoly szakértelmet és összehangolt csapatmunkát kíván a mindennapokban is.

Gémesi József, az Andreas Stihl Kft. képviselője értékelőjében úgy fogalmazott, hogy a mind a versenyzők szakmai felkészültsége, a verseny lebonyolítása példaértékű volt. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. főmérnöke szintén köszönetét fejezte ki a csapatoknak és szervezőknek a remek teljesítményért.

 

A jó hangulatú verseny végül a Gödöllői Erdészet győzelmét hozta. A fakitermelő csapat tagjai:

• Szekeres Richárd

• Szekeres Balázs

• Fekete Gergő

• Barkaszi István

A második helyen a Bajnai Erdészet, míg harmadik helyen a Ráckevei Erdészet csapata végzett.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által szervezett versenyek kiemelt célja a szakmai tudás elmélyítése: míg a rendszerint tavasszal megtartott jelölőverseny az erdész szakszemélyzet számára szól, a fakitermelő verseny az erdőben dolgozó fakitermelő szakemberek tudását teszi próbára.

forrás: parkerdo.hu

Galéria

Pilisi ParkerdőHelyi