2024.07.19, Péntek

Kézzel fogható művészet Dunakeszin

2016.02.11. 10:08

Egymást érik idén az érdekesebbnél érdekesebb kiállítások Dunakeszin a VOKE József Attila Művelődési Központban. Januárban a Testünk a csoda interaktív kiállítás, majd most februárban a Tapintható Művészettel ismerkedhetnek a látogatók. Az Alapítvány célja, hogy szüntelenül tevékenykedjenek a látássérültek hasznára úgy, hogy lelkesedésüket átadják a környezetüknek, hogy ne csak ők higgyék el, hogy lehet így is. 

Január 18. és 23. között a Testünk a csoda elnevezésű interaktív kiállításnak adott otthont a Művelődési Központ színházterme. A kiállítás szervezőinek célja és küldetése, hogy az általuk fejlesztett egyedi eszközökkel bemutassák és bárki számára könnyen érthetővé tegyék az emberi test működését, mely sikerrel is járt Dunakeszin, hiszen több, szervezett óvodás és iskolás csoport is meglátogatta, ám igen népszerű volt a családok körében is.

Következőként a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása érkezik Dunakeszire, mely a Tapintható Művészet Mindenkinek elnevezésű országos vándorkiállítás különböző fokban látássérült tárlatvezetők közreműködésével valósul meg. Az Alapítvány egyik célja e kiállítással, hogy a látogatók tapintás útján különböző anyagból készült, különböző formájú kortárs művészeti alkotásokkal ismerkedjenek meg. Igazi kihívás ezen alkotások felfedezése, hiszen a látók így a 21. század túlzott vizuális ingereit hátrahagyva más érzékszervekre hagyatkozhatnak.

A kiállítás megnyitója február 12-én, 15 órakor kezdődik, közreműködik a Gardonka Együttes, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékei.

A Tapintható Művészet Mindenkinek elnevezésű országos vándorkiállítás február 12-26. között látogatható a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében.

forrás: dunakeszi.hu / kezzelfoghato.hu

Galéria

Helyilátássérülttapintás