2024.05.22, Szerda

Egymilliárd dollárt fektet a tiszta energiába egy milliárdos csoport

mti

2016.12.14. 07:18

A Bill Gates vezette csoport így kíván hozzájárulni a globális felmelegedés elleni küzdelemhez.

A Microsoft-alapító Bill Gates vezetésével amerikai, brit, szaúdi, kínai milliárdosok fognak össze a globális felmelegedés ellen.

Bill Gates közleményében tudatta, hogy az általa szervezett kör egymilliárd dollárt fektet be az úgynevezett tiszta energia kutatásába és alkalmazásába. A milliárdosok így kívánnak hozzájárulni a globális felmelegedés elleni küzdelemhez.   


170 milliárdos összvagyon van a tagok mögött

A csoport tagjai között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-elnöke, Jeff Bezos, az Amazon alapító-elnöke, Soros György befektető, a brit Richard Branson, a Virgin alapítója, a szaúdi Al-Valíd bin Talál herceg és a kínai informatikai óriás, az Alibaba létrehozója, Jack Ma.

A Bloomberg és a Forbes becslései szerint a csoport tagjainak összesen mintegy 170 milliárd dolláros vagyonuk van, s ebből áldoznak egymilliárdot az úgynevezett zöld energiaforrások felkutatására. A kutatások a közlekedéstől a mezőgazdaságig több ágazatot érintenek majd.

"Nyitottak vagyunk mindenre, ami lehetővé teszi az olcsó és tiszta energia előállítását" -  szögezte le közleményében Bill Gates, a kezdeményezés életre hívója.

 

élhető életzöld energiaBill Gates