2024.07.20, Szombat

Újra lesz repülőjárat Krakkó és Budapest között

MTI

2018.02.01. 12:32

A LOT áprilistól induló járata a két város között harmincezres légi utasforgalmat bonyolíthat.

Krakkó és Budapest között indít új járatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a lengyel LOT légitársaság. A Budapest Airport csütörtöki közleménye szerint az első járat április 28-án indul, és május 20-ig hetente öt, május 21-től október 27-ig pedig hat járat közlekedik majd hetente a két város között.

A járatokat 78 ülőhelyes regionális, turbólégcsavaros Bombardier Q400-asokkal teljesíti a lengyel nemzeti légitársaság. Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója szerint potenciálisan 30 ezer új utast jelent a járatnyitás. A forgalom nem csak a két város között lehet erős, hanem az átszálló utasok miatt is, mivel a LOT Krakkóból is repül Chicagóba.

 

Az USA irányába is új járatok indulnak

Május 3-tól a lengyel légitársaság menetrend szerinti járatokat üzemeltet Budapest és New York, május 5-től pedig Budapest és Chicago között. Ezzel helyreállítja a Magyarország és az Egyesült Államok között évek óta szünetelő közvetlen légi összeköttetést. Budapest és New York, illetve Chicago között a repülőtér adatai szerint évente 165 ezer utas repül.

Liszt Ferenc repülőtérközlekedésturizmusutazásLengyelország