2024.03.29, Péntek
Először van magyar stand a világ egyik legjelentősebb kozmetikai vásárán
Cosmoprof Facebook

Először van magyar stand a világ egyik legjelentősebb kozmetikai vásárán

MTI

2018.03.19. 12:33

Olyan kedvelt hazai márkák mutatkoznak be Bolognában, mint az Ilcsi, a Hélia-D vagy a Mystic Nails.

Hirdetés

Magyar gyártók is bemutatkoztak az olaszországi Bolognában hétfőn véget érő Cosmoprof kozmetikai szakkiállításon, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít. A Milánói Főkonzulátus szervezésének köszönhetően hazánk most először állít ki nemzeti standdal az eseményen - nyilatkozta a helyszínről Szilágyi Melinda milánói külgazdasági attasé.

Hangsúlyozta, hogy a kiállításon való részvétel célja a nemzetközi piacon versenyképes magyar kozmetikai vállalkozások és termékeik bemutatása, illetve exportjuk ösztönzése külföldi disztribútorok, nagykereskedelmi egységek, valamint szépség- és egészség-bolthálózatok irányába. A termékbemutatók mellett a kiállítás lehetőséget ad tárgyalások lebonyolítására számos nemzetközi nagy- és közepes vállalat képviselőjével.

A magyar standon kilenc kozmetikai gyártó van jelen, amelyek a hazai szakmai ágazat minden területét képviselik a természetes és gyógynövény tartalmú krémektől és olajoktól a körömdizájnon át a szappanokig: a Hélia-D, a Harangvölgyi Kft., a Coconutoil Cosmetics, az Ilcsi, a Pearl Nails, a Sara Beauty Spa, a Gradiens Kft., az Alveola Kft. és a Mystic Nails. Ezen kívül további öt magyar kozmetikai vállalat állít ki külön standdal.

A bolognai szakkiállításon a világ minden részéről mintegy 2800 kiállító vesz részt. Az olasz kozmetikai és vegyipari szektorba érkező magyarországi import a teljes olasz vegyipari behozatal 15,8 százalékát tette ki 2017 első három negyedévében, ami növekedés 2016 azonos időszakához képest.

külföldkiállítás