2024.04.18, Csütörtök

Visegrádon ad ingyenes koncertet az Operaház világhírű kamaraénekese

visitvisegrad.hu

2016.08.10. 14:40

Palerdi András egyházzenei művekkel várja a közönséget szombat este a Dunakanyarban.

Hirdetés

Augusztus 13-án este 7 órakor ingyenes koncertet ad Visegrádon Palerdi András, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese. A Zenés Nyári Esték sorozat keretében a Római Katolikus Plébániatemplomban tartandó koncert programján egyházzenei és vallásos ihletettségű művek szerepelnek orgonakísérettel.

Palerdi András magyarországi és amerikai tanulmányai után a Bécsi Zeneakadémián diplomázott, majd a bécsi Staatsoperben kezdte pályáját. Vendégművészként fellépett többek között az Opera Coloradóban, a New York-i Carnegie Hallban, a japán Santory Hallban és az Auditorium di Milanóban. Számos énekversenyt nyert Olaszországban, az USA-ban és Magyarországon. Első címszerepét Boito Mefistójaként énekelte Szegeden.

Jelenleg a Magyar Állami Operaház állandó vendége. A Don Carlosban II. Fülöpként, a Nabuccóban Zakariásként, a sevillai borbélyban mint Basilio, A trubadurban Ferrandóként, A bolygó hollandiban Dalandként lép fel. A Pomádé király új ruhája című Ránki-műben Pomádé királyt alakította. Mint koncerténekes 2014-ben Beethoven IX. szimfóniája, Verdi Requiemje és a Kocsis-féle hangszerelésben megszólaló XX. Magyar Népdal szólistájaként volt hallható.

KultúraVisegrádkoncert