2024.03.19, Kedd

Az elvált szülők gyerekeinek szóló színdarabot mutatnak be szombaton

MTI

2016.11.29. 08:19

Kiskamaszoknak szól a Már megint kezdik! című új előadás, melyet december 3-án mutat be Laboda Kornél rendezésében a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.

Hirdetés

A darab 12 év körüli hőse, Hicks kettesben él az anyjával, amióta a szülei elváltak. Most azonban úgy tűnik, az apja visszaköltözik hozzájuk. „Jó lesz ez így?" - teszik fel a kérdést a darab ismertetőjében. Az elvált szülők gyermekének problémáját rendhagyó módon felvető mű négy kiskamasz szereplője most kezdi megtapasztalni a barátság és az éledező szerelem, az őszinteség és empátia különféle formáit, hogy a történet végére nyitottabbá, befogadóbbá váljanak.

„Az előadás alapjául szolgáló dráma Kirsten Fuchs kortárs német szerző 2015-ben megjelent díjnyertes műve, amelyet a berlini ősbemutató után először mi viszünk színre itt, a Kolibri Színházban” - montda Laboda Kornél, a darab rendezője.

A rendező a darabról szólva kiemelte a bátor témaválasztást, hiszen a mű egy nehezen körülhatárolható, „átmeneti” korosztályt szólít meg. „A történet szereplői már nem gyerekek, de még nem is kamaszok, minden folyamatosan változik bennük, és ezért változnak a csoporton belüli kapcsolatok is. A fiúk és a lányok elkezdenek máshogy nézni egymásra, és a barátság mellett a szerelemkezdemények is megjelennek.”

A Már megint kezdik! című produkció premierje december 3-án, szombaton délután 17 órakor lesz a Kolibri Pincében. Az előadás december 5-én, január 4-én és 5-én is látható.

színházKultúraifjúság