2024.07.25, Csütörtök
Pest megyében is megünneplik a magyar kultúra napját
felvidek.ma

Pest megyében is megünneplik a magyar kultúra napját

MTI

2019.01.18. 16:58

A magyar kultúra napja alkalmából Pest megyében a tavalyihoz hasonlóan lesz közös Himnusz-éneklés és mivel akkor lesz Szent Vince napja, is sok helyen rendeznek borkóstolást és hagyományőrző esteket, bálokat.

Szentendre Fő terén kedden délben ismét megrendezik a Himnusz-flashmobot, a résztvevők közösen éneklik el a költeményt. Vácon szombaton folkpartit és táncházat rendeznek, Budakeszin Pápai Erika színművész önálló estjével ünneplik a magyar kultúra napját kedden.

Az Isaszegi Esten hagyományőrző néptáncbemutatót tartanak szombaton, Szigethalon ugyanazon a napon megrendezik a X. Jótékonysági Városi Bált. Lesz bál Vecsésen és Budakalászon is, ahol a XXII. Svábbállal kezdődik a báli szezon. Szigethalmon Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje várja a Városi Szabadidőközpontban az érdeklődőket kedden.

Budapesten a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben tartott ingyenes sétákkal csatlakozik a magyar kultúra napja programjaihoz január 22-én.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.

VácSzentendreKultúraA magyar kultúra napjakultúraVecsésBudakalászSzigethalom