2024.05.23, Csütörtök

Megújul a ceglédi diákönkormányzat

2016.03.08. 10:30

Cegléden, 2008 óta minden évben diákcsapat segíti az Önkormányzat munkáját. Két év után ismét újraválasztották a testület tagjait, az eredményt március 21-én a Városházán hirdetik majd ki. Feladatuk lesz az Utcazene Fesztivál, a Diák Önkormányzati Fórumok szervezése, valamint aktív segítői és részesei lesznek a városi ünnepségeknek is.

Lejárt a mandátuma a két esztendőre választott Ceglédi Ifjúsági Önkormányzatnak, ezért a februári kampányt és ajánlócédula gyűjtést követően március 7-én a város négy általános- és valamennyi középiskolájában a tanulók voksoltak az öt legsikeresebb jelöltjükre.

A diákönkormányzat tagjai az általánosból a hetedik és nyolcadik osztályosok közül, míg a középiskolában a 9.-10.-11. osztályok tanulói köréből kerülnek ki.

A szavazócédulákat az önkormányzatnál számolja össze egy bizottság, Hegedűs Ágota alpolgármester vezetésével. A testület idén is 23 fős lesz - mint 2008 óta mindig -, és a tisztségviselőiket, vagyis a diákpolgármestert, annak két helyettesét s a grémium jegyzőjét március 21-én választják meg nyílt ülésen, titkos szavazással a Városházán.

Lesz feladata bőven az újonnan választott testületnek, hiszen a hagyományok szerint rájuk hárul az Utcazene Fesztivál és a Diák Önkormányzati Fórumok szervezése, valamint aktív segítői és részesei a városi ünnepségeknek is.

forrás: cegled.hu

Galéria

CeglédHelyiifjúságdiákok