2024.05.18, Szombat

Nagyok a várakozások az M4-es gyorsforgalmi úttal szemben

2016.06.06. 09:57

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől - mondták el közösen tartott sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.

Az M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére múlt hét kedden jelent meg közbeszerzési felhívás. Eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai.     

A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren.    

Pogácsás Tibor (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy  a megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz mind az ipar, mind a lakóterületek fejlesztése, munkahelyek teremtése szempontjából. Hangsúlyozta: a gyorsforgalmi út tehermentesíti a környező településeket, és felgyorsítja az összeköttetést Budapesttel.     

Sikeres közbeszerzést követően ez év végén, legkésőbb jövő év tavaszán megkezdődhet az építkezés, és 2019-re be is fejeződhet.     

Czerván György (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás komoly hatással lesz a régi nagykátai járás településeinek életére. Kiemelte, hogy a gyorsforgalmi úttal a Tápiómente lehetőséget kap a felzárkózásra.     

Földi László (KDNP) egyebek mellett arra mutatott rá, hogy a Cegléd és Ceglédbercel közötti szakasz a tervek szerint 2018. márciusig el is készül. A képviselő felidézte: a térség 50 kilométerre van a ferihegyi repülőtértől, ám az autópálya vagy a gyorsforgalmi út hiánya elriasztotta a befektetőket. Hozzátette: bízik abban, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak új munkahelyek, új ipari területek jönnek létre, hanem az idegenforgalom is fejlődhet azzal, hogy a ceglédi termálfürdőhöz új leágazás épül.

mti

Galéria

Fókuszbanútépítésközbeszerzésgyorsforgalmi utak