2024.02.24, Szombat

Országos

Hivatalosan is elindul idén a tudatos internethasználatra nevelő Digitális Tinik program

2024.01.08

A tavalyi kísérleti fázis után idén hivatalosan is elindítja tudatos internet-használatra nevelő programját a Gazdasági Versenyhivatal (GVH); a Digitális Tinik programhoz bármely iskola csatlakozhat - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A kerecsensólyom az év madara 2024-ben

2024.01.04

A kerecsensólyom lett az év madara 2024-ben - közölte szerdán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely szerint a faj megőrzésében óriási a magyar természetvédelem felelőssége, mert a kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk.

Szálló por - Jelentősen javult a levegő minősége az országban

2024.01.02

Jelentősen javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Átfogó vízügyi fejlesztés zárult le az ország északkeleti csücskében

2023.12.27

Többek közt a vízveszteségek és az irreális üzemeltetési költségek csökkentése is cél volt a beruházásban.

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatosok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain

2023.12.22

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje

2023.12.20

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak.

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

2023.12.18

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Meteorológia: párás, ködös lesz a hétvége

2023.12.14

Általában borult, párás, ködös lesz a hétvége időjárása és csökken a hőmérséklet is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Rekorderedmény született a MÁV-Volán-csoport Országos Véradó Napján

2023.12.11

Rekordszámú, több mint négyszáz önkéntes vett részt december 8-án a MÁV-Volán-csoport véradónapján - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Elsősorban kidőlt fák miatt már mintegy 300 káresethez riasztották a tűzoltókat országszerte

2023.12.07

Továbbra is sok munkát ad a hóesés a tűzoltóknak: csütörtök fél 11-ig körülbelül háromszáz káresethez - elsősorban kidőlt fák és leszakadt faágak miatt - riasztották az egységeket - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Meteorológia: az idei a kilencedik legcsapadékosabb november volt 1901 óta

2023.12.05

A kilencedik legcsapadékosabb november volt az idei 1901 óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

December 1-től lehet kapni a 2024-es autópálya-matricákat

2023.12.01

December 1-től vásárolhatók meg a jövő évi autópálya-matricák, amelyek ára átlagosan 18 százalékkal emelkedik; jövőre 230 kilométerrel több gyorsforgalmi útszakasz válhat fizetőssé - közölte csütörtökön az autopalyamatrica.hu.

A héten is folytatódik a változékony idő

2023.11.28

Folytatódik a változékony idő a jövő héten is: többfelé kell esőre, egyes helyeken hóra számítani, majd kiderül az ég és csökken a hőmérséklet, a hét második felében pedig ismét borultabb és enyhébb időre van kilátás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Kedvezményes diákvetítésekre lehet jelentkezni az országos art mozikba

2023.11.21

Klassz hely a mozi címmel hirdeti mega a Filmintézet az Art-Mozi Egyesülettel együttműködésében a KLASSZ Napok országos programot, amelynek fő célja, hogy közös mozizásra és a magyar filmek megismerésére bíztassa a fiatalokat - közölte az MTI-vel a Nemzeti Filmintézet.

Markáns lehűlésre figyelmeztet a meteorológia

2024.01.05

A hét végétől markáns lehűlés várható - figyelmeztetett a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtökön a Facebook-oldalán.

Januártól több gyorsforgalmi útszakaszra kell sztrádamatricát venni

2024.01.03

Január 1-jétől több, személyautóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani - figyelmeztetett az Útinform vasárnap a honlapján.

Kilenc település vízgazdálkodása lépett előre a Felső-Tisza vidékén

2023.12.27

A projekt eredményeként növekedhet a víziközművek energetikai és üzemeltetési hatékonysága, és szavatolhatóvá válik a fejlesztések hatékony, ütemezhető megvalósítása.

Több mint 85 500 vízfelhasználó ellátása javult ebben a projektben

2023.12.27

A beruházás Kisbér, Vérteskethely, Oroszlány, Bokod és Tatabánya településeket érintette.

256 mentőállomásra juttatnak el fenyőfákat karácsonyig

2023.12.21

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját - írta közösségi oldalán az agrárminiszter csütörtökön, amikor bejelentette, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

OTP: a céges cafetéria juttatás jelentős szerepet játszik a munkahellyel való elégedettségben

2023.12.19

A vállalatok béren kívüli juttatásai jelentős szerepet játszanak a munkahellyel való elégedettségben, az évi nettó 300 ezer forintos cafetéria az a lélektani határ, amellyel "markánsan elégedettebbek" a munkavállalók.

MEKH: jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók villamos energia rendszerhasználati díjai

2023.12.15

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatot hozott a 2024. január 1-jétől alkalmazandó villamos energia rendszerhasználati díjak mértékéről: a nem lakossági fogyasztók által fizetett elosztási díjak jelentősen csökkennek.

Országszerte újabb 8000 sorfát ültettek el a Településfásítási Programban

2023.12.12

Sikerrel zárultak az Agrárminisztérium által indított Településfásítási Program 2023 őszi ültetései. A harmadik alkalommal meghirdetett program keretében idén 10 ezer sorfa állt a vidéki települések rendelkezésére, amelyből 8000 darabot az őszi időszakban ültettek el, hozzájárulva ezzel Magyarország településeinek zöldítéséhez és a fával borított területek növeléséhez – tájékoztatott Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Országos ellenőrzést tart a rendőrség a jövő héten

2023.12.08

Országos akciót tart a rendőrség jövő héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon.

Idén is be lehet fogadni menhelyi állatokat a Négylábú szeretetfutár akció keretében

2023.12.06

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében menhelyi kutyákat és macskákat fogadhatnak be magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek.

Kezdődik az országos énekesmadár-etetési szezon

2023.12.04

Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira

2023.11.27

Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi januári központi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

Téliesre fordul az időjárás, erős fagy és havazás várható a hétvégén

2023.11.23

Téliesre fordul az időjárás a hétvégén. Pénteken front érkezik, elszórtan esővel és erős széllel, majd szombaton és vasárnap már többórás napsütés várható, de erős lesz a szél és helyenként hózápor is előfordulhat. A hőmérséklet visszaesik: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 0 és plusz 5 fok között alakul, hajnalban pedig országos fagyra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Újra megrendezik az Év hala szavazást

2023.11.20

A magyarországi őshonos halak ismertebbé tétele, népszerűsítése érdekében idén immár 15. alkalommal lehet szavazni az év halára - tájékoztatta a Magyar Haltani Társaság vasárnap az MTI-t. A 2024-es év halát a réticsík, a garda és a laposkeszeg közül lehet kiválasztani, szavazni december 31-ig lehet a Magyar Haltani Társaság honlapján.