2020.07.02, Csütörtök

Országos

Koronavírus: A védekezés új szakasza kezdődik mától

2020.05.04

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás.

Országszerte megjelentek a pázsitfűfélék pollenszemei a levegőben

2020.04.29

Az elkövetkező napokban a nyír, a platán és a tölgy pollenkoncentrációja országosan a közepes tartományban várható, helyenként elérheti a magas szintet is.

A járvány idején az e-sport nyújt lehetőséget a versenyzésre és a szurkolásra

2020.04.26

Most az e-sport képviseli az egész világon a sport alapértékeit: a kiválóságra való törekvést, a kitartást, a kemény munkát és a kimagasló eredményeket.

A fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő

2020.04.23

A Föld Napja alkalmából a szemléletformálás fontosságára és a fiatal korosztálynak szóló ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. Nemzeti parkjaink és az állami erdőgazdaságok munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, hiszen természeti értékeink megőrzése és fenntartható használata a jövő generációk egészséges életének egyik záloga.

A hétvégétől már kapható a friss magyar szamóca

2020.04.22

A hazai termés várhatóan június közepéig-végéig kitart majd.

Újabb két pályázati lehetőséggel bővül a Magyar falu program

2020.04.21

Az önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza az "Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése" alprogram.

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

2020.04.18

A hétvégén ismét jó idő lesz, várhatóan sokan fognak szabadidős tevékenységet keresni a természetben.

A fűtési szezon végével is lehet kérni tovább a szolgáltatást

2020.04.16

Szerdán véget ér a hhivatalos fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

Online is szervezhető nyelvvizsga

2020.04.15

Az elektronikus vizsga lehetősége az egészségügyi kockázatok növelése nélkül segíti elő, hogy a tanulók többletpontokhoz juthassanak a felvételi eljárásban.

Elindult a Palackposta 2020 borpromóciós kampány

2020.04.11

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop

2020.04.09

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop az ünnepek körüli munkaszüneti napokon, így húsvétkor sem lesz érvényben.

Révész Máriusz: széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon

2020.04.08

A Toyota magyarországi márkaképviselete húsz gépjárművet ajánlott fel.

Idén több mint 91 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba

2020.04.07

A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.

Mit kezdjünk a gyerekkel? Ötletek az otthonlét idejére

2020.04.04

Megnövekedett az együtt töltött idő, sok szülőnek nehézséget okoz egész nap lekötni a gyerekeket. Akár hasznosan is tölthetjük a bezártságot, remek ötlet rendet rakni és átalakítani a legkisebbek szobáját. A Praktiker szakértői szerint barkácsolással még egy technikaórát is kiválthatunk!

Telefonos tanácsadás indult a keringési betegséggel küzdők segítésére

2020.04.01

A koronavírus ideje alatt ezzel csökkentik a személyes találkozásokat, a betegek kardiológus szakorvosoktól kérhetnek tanácsot.

Augusztus 15-ig minden tömegrendezvény elmarad Magyarországon

2020.04.30

A kormányzati döntésnek megfelelően idén a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget is elmarad.

Közel 30 nyelvből szervezhető online nyelvvizsga

2020.04.27

Az előírt feltételeknek megfelelő nyelvvizsgaközpontok mindegyike megkapta az akkreditációt az online formában szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz. A mai nappal kiadott jogosultságok alapján négy nyelvvizsgaközpontnál akár 28 különböző nyelvből tehető elektronikus vizsga. A lehetőségnek köszönhetően a fiatalok az egészségügyi kockázatok növelése nélkül juthatnak többletpontokhoz a felsőoktatási felvételi eljárásban.

Vaddisznók: a korlátozások miatt sem szabad letérni a járatlan utakra

2020.04.24

Az erdészek azt tanácsolják az erdőjáróknak, hogy csak a kijelölt turistautakat használják és kerüljék a nagyon sűrű, bozótos területeket.

Országos kampányt indít a KÉSZ a szakemberek Magyarországon tartására

2020.04.23

A külföldről hazatért építőipari szakembereket szólítja meg #maradjitthon üzenetével vezető szerepére építve a KÉSZ Csoport.

Mavíz: kiváló minőségű a magyarországi csapvíz

2020.04.21

A magyarországi csapvíz kiváló minőségére is felhívja a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz), az E.ON pedig digitális tananyagot kínál az április 22-i Föld napja alkalmából.

Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek

2020.04.20

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Új exporttámogatási és beruházásösztönzési program indul

2020.04.15

Azon cégek kaphatnak támogatást beruházásaikhoz, amelyek a koronavírus-járvány által okozott helyzetből fakadóan veszteségeket szenvednek el.

5+1 Home Office tipp szülőknek

2020.04.14

Pár hete még sokunk álma volt, hogy heti több nap home office-ban dolgozhassunk. Kényelmesen a kanapéról, lábunknál a kutyussal, csendben és nyugalomban, míg a gyermekekért nem megyünk. 

Idén újabb 56 fészektartót helyeztek ki a gólyák számára

2020.04.10

Az élővilágot kímélő, fenntartható és biztonságos energiaellátás megvalósításáért idén is együttműködik az energetikai cég a nemzeti parkokkal és a madárvédelmi szakemberekkel.

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

2020.04.09

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány.

Senki sem maradhat hoppon az idei csokinyuszik miatt

2020.04.08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt hagyományos húsvéti fogyasztóvédelmi vizsgálat az összesen 78 ellenőrzött termék közül mindössze egy-egy kalács és sonka összetételét találta kifogásolhatónak. A húsipari cikk gyártójára bírságot szabhatnak ki, mivel a céggel szemben már tavaly is a magas sótartalom miatt indult eljárás - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Új Duna-híd: kevesebb autó, több kapcsolat

2020.04.07

Idén februárban eldőlt: Budapesten a Galvani utcánál épülhet meg az Új Duna-híd. Más forgalomcsillapító intézkedésekkel együtt az új híd akár napi 55 ezer autóval csökkenti majd a belvárosi autóforgalmat, feltárja ugyanakkor Budapest rejtett aranytartalékát, Észak-Csepel rozsdazónáját is.

Internetes tudásmegosztó portál segíti a digitális átállást

2020.04.02

A platform egyaránt alkalmas szakmai és közismereti tananyagok feltöltésére, a feltöltött tartalmak módosítására, letöltésére és a diákokkal való megosztására.

Jelezni kell, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal

2020.03.31

Célszerű elektronikus úton jelezni, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal - mondta Trencsán Erika pénzügyi szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.