2024.04.18, Csütörtök

Alkalmi bélyeget adott ki 100 nappal a vizes vb előtt a posta

MTI

2017.04.05. 19:18

Magyarország történelmi eredményei hagyományosan megjelennek a bélyegeken, ilyen volt például a Népstadion 1953-as megnyitása, vagy az Aranycsapat Londonban aratott 6-3-as diadala.

Hirdetés

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vállalati vezérigazgató-helyettese kiemelte, az idén 150 éves cég számára természetes, hogy saját eszközeivel hozzájárul a világbajnokság sikeréhez, rangjához. A bélyegről elmondta, a Tatai Tibor grafikus által tervezett alkotáson - amelyet 200 ezer példányban hoznak forgalomba - a vízre utaló világoskék alapszín mellett megjelenik a világbajnokság logója, illetve két kabalafigurája, Lali és Lili. A bélyeg ára 435 forint, ezáltal nemzetközileg feladható.

Balogh Sándor, a világbajnokság szervezőbizottságának gazdasági igazgatója bejelentette, készen állnak a rendezésre, felkészültek a házigazda szerepére és minden adott ahhoz, hogy Magyarország otthont adjon története legnagyobb sporteseményének.

Az eseményen a sportolókat a háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok Hosszú Katinka képviselte, aki elmondta, ő maga nem szokott visszaszámolni egy világverseny előtt, azonban most már nagyon várja, hogy 100 nap múlva elkezdődjön a hazai rendezésű világbajnokság. A sajtótájékoztatót követően a világbajnokságon induló magyar sportolók közül páran, köztük Hosszú Katinka és a vb önkéntes csapatának tagjai közösen környezetbarát papírliliomot eresztettek a Városligeti-tóba.

OrszágosMagyar Postavizes vb 2017