2024.07.20, Szombat
Ingyenes látásvizsgálatot és gépjármű ellenőrzést kínál a rendőrség
Illusztráció (pexels.com)

Ingyenes látásvizsgálatot és gépjármű ellenőrzést kínál a rendőrség

MTI

2018.10.17. 18:04

A „Látni és látszani” című kampány akcióit december 7-ig vehetik igénybe a gépjárművezetők.

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán. A részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat. – derült ki az MTI híréből.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kampánya arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek külön lapot adnak át, amely igazolja, hogy a sofőr a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

Már hat éve létezik a kampány

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az X-Meditor Kft.-vel közösen indított közlekedésbiztonsági kampánya már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is figyelmeztetnek. A "Látni és látszani" című akció december 7-ig tart.

A "Látni és látszani" kampány folyamatosan frissülő információi az esemény hivatalos weboldalán, Facebook-oldalán, valamint a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak - olvasható a közleményben.

 

Országosközlekedésrendőrséggépjármű