2024.03.29, Péntek
Négy magyar film is meghívást kapott a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra
Illusztráció

Négy magyar film is meghívást kapott a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra

mti.hu

2019.06.14. 16:00

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat.

Hirdetés

Négy magyar alkotás is szerepel Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvényén, a szombaton kezdődő Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon. Az A-kategóriás seregszemle a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című magyar közönségsikert is műsorra tűzi, valamint Bogdán Árpád két filmje, a Genezis és a Gettó Balboa is meghívást kapott a nagyszabású eseményre.

A Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A film világpremierje a 2018-as Berlinalén volt.  A premier óta számos fesztivál tűzte műsorra és díjazta - írják a közleményben, amely szerint a rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vesz a Genezis sanghaji premierjén.

A legjobb dokumentumfilm is a meghívottak között szerepel

A Gettó Balboát, Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal, a legjobb dokumentumfilmnek és a legjobb dokumentumfilmes operatőrnek járó díjjal elismert alkotását is meghívták a sanghaji fesztiválra. A fekete-fehér dokumentumfilm fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, nehéz szociális körülmények között élő fiatal bokszoló élete, illetve kettőjük kapcsolata áll.

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a két legfrissebb és legnagyobb magyar közönségsikert, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat. Herendi Gábor filmjét a magyar mozikban mintegy négyszázezren nézték meg, míg a Goda Krisztina és Divinyi Réka által jegyzett BÚÉK című vígjátékre több mint háromszázezren váltottak mozijegyet Magyarországon.

Országosfilmdokumentumfilmfesztivál