2024.05.21, Kedd
Száz programmal vár az idei Erdők Hete
illusztráció - pixabay

Száz programmal vár az idei Erdők Hete

Agrárminisztérium

2021.10.05. 09:59

Idén huszonötödik alkalommal rendezik az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő rendezvénysorozatot.

A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az Erdők Hete alkalmából. 

Az Országos Erdészeti Egyesület az állami és a magán erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával

idén huszonötödik alkalommal rendezi az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő Erdők Hete rendezvénysorozatot.

Az egész társadalmat megszólító programok hagyományosan az év negyvenedik hetén, idén október 4. és október 10. között várják az érdeklődőket.

 

Szemléletformáló fotósorozat is megtekinthető

A hét során országszerte szervezett mintegy száz különböző terepi erdei program, vezetett túra, erdőpedagógiai foglalkozás mindenütt erdész szakemberek részvételével zajlik,

akik megismertetik a résztvevőket azzal a fenntartható gazdálkodási modellel, amit a magyar erdőgazdálkodásban hagyományosan alkalmaznak. A programok megtekinthetőek a https://erdokhete.hu oldalon.

Az Országos Erdészeti Egyesület a XXV. Erdők Hete alkalmából 2021. október 6-án „Erdők és erdészek” címmel online szemléletformáló fotósorozattal jelentkezik, amelynek célja annak bemutatása, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltató-képességének megőrzése, legyen szó a biodiverzitás növeléséről, az erdők klímavédelmi vagy egészségvédelmi szerepéről, a vidéki térségek életlehetőségének vagy a megújuló faanyag biztosításáról.

OrszágoserdőtermészetErdők Hetekirándulás