2024.03.28, Csütörtök
Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák jövő szeptemberben induló képzéseire
Illusztráció, pixabay.com

Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák jövő szeptemberben induló képzéseire

Innovációs és Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztály

2021.12.23. 09:43

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, mától lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre.

Hirdetés

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a továbbtanulni készülőknek a hiteles és pontos információkért a megújult felvi.hu oldalra érdemes ellátogatniuk.

A most induló felvételi eljárási folyamat az évek óta megszokott módon elektronikusan zajlik, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be a jelentkezésüket. Az egyetemekre, főiskolákra bejutók már egy alapjaiban megújult felsőoktatási rendszerben szerezhetnek a munkaerő-piaci kereslethez igazodó végzettséget. A diploma minden számottevő felmérés szerint jelentősen javítja az elhelyezkedési lehetőségeket és kiemelkedő bérezést garantál.

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a hazai felsőoktatás egészét, beleértve annak minden szereplőjét, a hallgatókat, a tanárokat és a kutatókat érdekeltté tegye a minél sikeresebb, nemzetközi szinten is elismerést kiváltó eredmények felmutatásában.

Az érdeklődők háromszázféle alapképzésből válogathatnak 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket.

„Annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, a kormány célul tűzte ki egy magasabb minőséget nyújtó és teljesítményelvű rendszer létrehozását. Egy olyan kiszámítható és az eddiginél rugalmasabb működési környezetet kívántunk kialakítani, amely jelentősen növeli a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az új fenntartói modell sikerességét igazolja a nemzetközi gyakorlat is, hiszen a világ legjobb tíz egyeteméből hét alapítványi formában működik. Az érdeklődök januárban az Educatio szakkiállításon ismerkedhetnek meg az egyetemek kínálatával.” – fejtette ki Schanda Tamás.

Országostovábbtanulásfelsőoktatás