2024.04.20, Szombat

Drogprevenciós videópályázat indult Pomázon

piliscentrum.hu, kef.hu

2016.08.23. 11:02

A Legyen EZ a szenvedélyed! című pályázatot egy országos kábítószerügyi szervezet indította, segítségével a helyi közösségeket és az egészséges hobbikat szeretnék vonzóvá tenni, alternatívát kínálva mindenkinek.

Hirdetés

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) helyi szintű szakmai konzultációs munkacsoportok. Feladatuk, hogy összehangolják a drogprobléma visszaszorításban szerepet játszó négy alappillér – a közösség és együttműködés, a megelőzés, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés – intézményeinek munkáját. Ennek érdekében a KEF-ek helyi stratégiát dolgoznak ki a kábítószer-probléma visszaszorítására. A pomázi KEF munkacsoport 2015-ben alakult; Pest megyében egyébként számos más településen, például Érden, Vácott és Szentendrén is rendelkeznek helyi szervezettel.

A pomázi KEF az előző évhez hasonlóan idén is videópályázatot hirdet „Legyen EZ a szenvedélyed!” címmel. A pályázat célja bemutatni és népszerűsíteni a Pomázon és a szomszédos településeken működő közösségeket, vonzóvá tenni a hasznos, egészséges és örömteli szabadidős tevékenységeket a fiatalok és felnőttek számára.

Pomáz, Pilisszentkereszt, Csobánka, Budakalász és Szentendre 10 évesnél idősebb lakói adhatnak be pályázatot egyénileg vagy legalább két fős közösségként. Az egyéneknek vagy csoportoknak szeptember 18-ig kell beküldeniük egy maximum három perces videót, melyben megmutatják azt az egészséges szenvedélyt vagy hobbit, ami számukra fontos örömforrás. A motiváló videókban a káros szerek használata elleni üzenetnek is meg kell jelennie.

Az első helyezett 75 ezer forintos díjazásban részesül, a második 50 ezer, a harmadik pedig 25 ezer forintot kap. A különdíj tíz darab AquaWorld belépő, a közönségdíj pedig száz gombóc fagyi.

HelyipályázatkábítószerPomáz