2024.05.21, Kedd

Te is megtalálhatod az igazit: örökbefogadó nap jön az Illatos úton

MTI

2016.11.23. 08:24

Több mint 120 kutya és macska várja szerető gazdáját november 26-án, az Illatos úti ebtelepen rendezett örökbefogadó napon.

Az Illatos úti telepre csak a fővárosból évente mintegy 2000 kutya kerül be, amelyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A 94 férőhellyel rendelkező telep folyamatosan helyhiánnyal küzd. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának közleménye szerint telepük újra megtelt gazdára váró állatokkal, ezért a Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (DOKTA) közösen ismét örökbeadó napot szerveznek.

A leendő gazdák a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe 5000 forint térítési díj ellenében. A cicák örökbefogadása 2500 forintba kerül, amely a mikrocsipet és a veszettség elleni védőoltást is tartalmazza. A helyszínen a telep munkatársai és a munkájukat segítő alapítványok és állatvédő szervezetek önkéntesei tanácsaikkal segítik a megfelelő állat kiválasztását.

A szombati napon a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, kutyaruhákat és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak, a Vigyél Haza Alapítvány az összes kutya ivartalanításának költségét átvállalja, és az örökbeadó napot megelőzően szűri az állatoknál a szívférgesség és giardia fertőzőbetegségeket.

Az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjét és veszettség elleni oltásának költségét, a Kutyamentő Angyalok Egyesület pórázokat adományoz az örökbefogadóknak, az Országos Állatvédőrség és partnere, a Budapest Taxi pedig hazaszállítja az első öt olyan gazdát, akinek Budapest közigazgatási határán belül a szállítás gondot okoz.

Pest megyeállatvédelemkutyamenhelyállattartás