2024.04.25, Csütörtök

Kezdődik a tavaszi üzem a MOL Bubinál

MTI

2017.03.01. 09:48

Szerdán a biciklik szervizelésével véget ér a MOL Bubi téli üzeme. Az év második felében és 2018-ban újabb kerékpárokkal is bővül majd a rendszer.

Hirdetés

A tél lezárásaként átvizsgálják és elvégzik a szükséges javításokat a bicikliken, ezután pedig ismét üzembe áll a 112 gyűjtőállomás 1286 kerékpárja - közölte a BKK. Azt is jelezték, hogy nyár elején előreláthatólag 12 gyűjtőállomással bővül a rendszer, méghozzá a Margitszigeten és a XIII. kerületben. Ezeket a tervek szerint az év második felében adják át. 2018-ban újabb állomások készülnek el, és nő a bérelhető kerékpárok száma is.

A BKK megjegyzi: a közbringarendszer sikerességét mutatja, hogy az elmúlt két és fél évben a felhasználók becsült száma – annak köszönhetően, hogy egy regisztrációval egy időben már négy kerékpár bérelhető – bőven 100 ezer felett alakult. 2014 szeptembere óta több mint 1,5 millió utazás történt a rendszerben, és a becslések szerint összesen több mint 3 millió kilométert kerékpároztak a felhasználók.

A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig. Ez is mutatja, hogy a MOL Bubi az eddig megszokott közösségi közlekedési eszközök alternatívája, más közösségi közlekedési móddal kombinálva használják az ügyfelek.

Pest megyekerékpárBubiBKK