2024.04.25, Csütörtök
Szentendre és Nagykőrös is helyt ad a nemzetközi jóganap rendezvényeinek
facebook.com/IDYGangesDanubeCFOI

Szentendre és Nagykőrös is helyt ad a nemzetközi jóganap rendezvényeinek

indianembassy.hu

2017.06.13. 16:45

A két Pest megyei település mellett még a fővárosban, valamint további 11, az ország más területén található városban szervezik az önkormányzatok a jóganapot az Indiai Nagykövetséggel együttműködve.

Hirdetés

Az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ 2017. június 24-25. között nagyszabású fesztivált szervez 14 magyarországi városban: ekkor tartják a 3. Nemzetközi Jóga Napot és a 2. Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált. A két rendezvény célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat, valamint, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra.

A fesztivál szimbóluma idén is India és Magyarország két legfontosabb folyója, a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, melyek a kulturális sokszínűséget, a hagyományos értékeket képviselik. A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be sok-sok tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, de jönnek indiai bábosok és hennaművészek is. Az indiai művészeti ágak magyar képviselői is részt vesznek a programban.

Budapesten a Fővám téri Bálna ad helyt a reggel 10-től este 9-ig zajló eseményeknek, Szentendrén gyönyörű természeti helyszínt, a Czóbel Parkot választották, ahol délután 1-től fél6-ig várják a jógázni és az indiai kultúrával megismerkedni vágyókat. Nagykőrösön délelőtt a Szabadság téren, délután pedig a Deák téren lesznek a programok. Szentendrére és Nagykőrösre Rahul Chhabra, India nagykövete is ellátogat, és mindkét helyszínen köszöntőt mond, valamint a bemutatókban is részt vesz.

A részletes program megtalálható az Indiai Nagykövetség honlapján.

Pest megyejógaIndia